Армія РФ намагається захопити Сіверськ і Бахмут та терпить поразку на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ намагається захопити Сіверськ і Бахмут та терпить поразку на півдні України

Армія РФ намагається захопити Сіверськ і Бахмут та терпить поразку на півдні України
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що наразі кремлівська окупаційна армія на сході України віддає перевагу просуванню у бік Бахмута і Сіверська і відкладає наступальні дії у напрямку Слов'янська.

Джерело: ISW

Окупанти намагаються організувати наступ на Сіверськ та Бахмут 

Зокрема, такі плани Кремля, за словами аналітиків ISW, підтверджує зустріч керівника Міноборони країни-агресора Сергія Шойгу з командувачем Східною групою військ генерал-лейтенантом Рустамом Мурадовим.

Міноборони РФ оголосило, що Шойгу проінспектував Східну групу і доручив Мурадову приділити першорядну увагу знищенню українських ракет великої дальності і артилерійських систем.

Війська Мурадова діють на напрямку Ізюм - Слов'янськ нібито з метою остаточного захоплення самого Слов'янська, і примітно, що Шойгу не давав вказівок Мурадову віддавати пріоритет захопленню території на цьому напрямку.

Східне угруповання військ, ймовірно, складається з підрозділів Східного військового округу Росії, що діяли на Ізюмському напрямку в Харківській області.

У Мурадова нижчий ранг, ніж у Лапіна і Суровікіна, що дозволяє припустити, що Кремль вважає Ізюмсько-Слов'янський район менш пріоритетним, ніж захоплення території в Донецькій області в рамках широкої кампанії на Донбасі.

Кремль, ймовірно, спрямовує військові ресурси і високопоставлене керівництво на локальні успіхи навколо Сіверська і Бахмута, попри більш ранні заклики Шойгу до інтенсифікації наступальних операцій в усіх напрямках наступу.

Однак, за словами аналітиків, не зовсім зрозуміло, чи контролює Мурадов безпосередньо операції навколо Харкова.

Повідомляється, що російські війська здійснили серію наземних атак на схід від Сіверська і на південь від Бахмута, активізували наступ на Авдіївку і здійснили обмежені наземні штурми на лінії фронту Донецьк - Авдіївка.

Окупанти зазнають страшних втрат та терплять поразку на півдні України 

У той же час, за інформацією представників Оперативного командування "Південь", протягом минулої доби на півдні України підрозділи ЗСУ знищили 65 військових кремлівської окупаційної армії.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Зокрема, вчора українська авіація працювала двома штурмовиками за складом боєприпасів та скупченням ворожих сил в районі Снігурівки.

Ворожий винищувач Су-35 з району Нової Каховки намагався атакувати ракетою "повітря-повітря" наші літаки, але успіху не мав. Наші авіатори впоралися із завданням без втрат, - зазначили в ОК "Південь".

Загалом ракетним вогнем та артилерією ЗСУ знищили 65 окупантів, комплексний апаратний зв'язок "Редут-2УС", 11 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

Крім того, ракетно-артилерійські підрозділи завдали точних ударів по скупченню озброєння, ворожої техніки та складу боєприпасів в районі Райської Новокаховської громади, а також по складу боєприпасів в районі Берислава. Об'єкти були знищені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?