Армія РФ нещадно обстрілює Луганську область
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ нещадно обстрілює Луганську область

Армія РФ нещадно обстрілює Луганську область
Джерело:  online.ua

За інформацією очільника Луганської ОВА Сергія Гайдая, протягом доби окупаційна кремлівська армія не менше 15 разів обстрілювала населені пункти на Луганщині.

Джерело: Telegram-канал Сергія Гайдая

Окупанти не припиняють обстрілювати Луганщину 

Зокрема, як повідомляє Сергій Гайдай, близько десятої вечора 10 травня армія РФ розпочала обстріл селища Гірське. Пошкоджена будівля обласної школи-інтернату, відремонтована та оснащена новим обладнанням. На щастя, в результаті атаки постраждалих немає - дітей евакуювали заздалегідь.

У наслідок обстрілу в Сєвєродонецьку був пошкоджений газопровід, та також вже другу добу не має світла.

Також в Сєвєродонецьку через атаки противника були пошкоджені будівля готелю і багатоповерхівка.

У Врубівці були попадання ворожих снарядів у 6 житлових будинків, а також будинок культури. У Рубіжному були пошкоджені 3 багатоповерхівки, в Лисичанську - 2.

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни без успіху спробували встановити контроль над Рубіжним. Ворог здійснював безрезультатні штурмові дії в районах Нижнього, Тошківки, Оріхового, - зазначив очільник ОВА.

Зранку 11 травня армія РФ влаштувала обстріл населених пунктів на кордоні Херсонської та Дніпропетровської областей.

Між тим представники розвідки Великої Британії повідомили, що українські військові продовжують вести бої за оволодіння островом Зміїний.

Британська розвідка уточнює, що для атак українські військові використовують турецький безпілотник "Байрактар". ЗСУ вразили російські ППО і судна постачання, таким чином мінімізувавши захист РФ на західній частині Чорного моря.

При цьому російські кораблі мають мінімальний захист після відступу флоту в Крим і втрати крейсера "Москва".

Нинішні зусилля Росії щодо збільшення своїх сил на острові Зміїний дають Україні більше можливостей для участі в бойових діях російських військ і техніки, - зазначають представники британської розвідки.

Також наголошується, що в разі зміцнення Росією позицій на Зміїному за допомогою крилатих ракет і берегової оборони, ворог зможе домінувати в північно-західній частині Чорного моря.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?