Армія РФ нездатна зупинити наступ ЗСУ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ нездатна зупинити наступ ЗСУ на Донбасі

Армія РФ нездатна зупинити наступ ЗСУ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що заклики самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" до Кремля з вимогою негайного проведення так званих "референдумів" свідчать про паніку серед керівництва підконтрольних Кремлю квазі-республік та нездатність армії РФ зупинити контрнаступ ЗСУ на Донбасі.

Джерело:  ISW

В окупантів не має сил для зупинки контрнаступу ЗСУ на Донбасі 

Аналітики зазначають, що кремлівській армії не вдалось взяти під повний контроль території Луганської та Донецької областей.

Таким чином, анексія заявлених територій призведе до анексії Росією територій, які, за визначенням Кремля, будуть частково "окуповані" законною українською владою.

При цьому удари ЗСУ по військових об'єктах кремлівської армії в анексованому Криму не викликають відповіді РФ у бік НАТО.

Аналітики підкреслюють, що наразі залишається незрозумілим, чи готовий кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін загнати себе у безвихідну ситуацію заради сумнівної вигоди від прямої загрози кремлівської армії НАТО або Україні ескалацією, на яку наразі в нього явно не має ресурсів.

Зокрема, сили російської армії в районі річки Оскол на Харківщині стрімко слабнуть та не в змозі зупинити подальше просування ЗСУ.

У Кремлі можуть вважати, що часткова анексія призведе до вербування додаткових сил як усередині Росії, так і з недавно анексованих українських територій.

Російські сили відчайдушно намагаються мобілізувати додаткові сили з усіх можливих джерел, щоб поповнити свої сильно ослаблені та деморалізовані підрозділи, але виявилися нездатними створити значну бойову міць.

Північний контрнаступ України викликає паніку в маріонеткових сил "ЛДНР".

Українські успіхи у контрнаступі підривають бойовий дух російських підрозділів, які до вторгнення вважалися елітними.

Українські сили, ймовірно, продовжують обмежені та локальні наступальні операції через річку Оскіл та на лінії Лиман-Ямпіль-Білогорівка.

Російські війська продовжували наземні атаки на південь від Бахмута.

Українські сили продовжують завдавати ударів по російських військових, транспортним та тиловим об'єктам у Херсонській області.

Українські та російські джерела визначили три райони активності 19 вересня: на північний захід від міста Херсон, поблизу українського плацдарму на річці Інгулець та на півночі Херсонської області в районі Ольхіна.

Розмір добровольчих загонів, які може створити Росія, мабуть, зменшується.

Зокрема на Луганщині українські військові звільнили Білогорівку поблизу Лисичанська. Наразі тривають важкі бої поблизу Лимана.

За попередньою інформацією ЗСУ також звільнили населені пункти Студенок та Соснове.

На Бахмутському напрямі Білогорівку звільнено, це стверджують ворожі ресурси, які вказують на неї і Яковлівку, а також голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

На Авдіївському та Запорізькому напрямках поки що без змін.

На Херсонському напрямку повідомляється про бої на певних ділянках фронту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?