Армія РФ передчасно розгорнула резерви на сході України через високі втрати — Ок Схід
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ передчасно розгорнула резерви на сході України через високі втрати — Ок Схід

Армія РФ передчасно розгорнула резерви на сході України через високі втрати — Ок Схід
Джерело:  online.ua

За словами керівника пресцентру Сил оборони східного напрямку Іллі Євлаша, через високі втрати і провали на сході України злочинна армія РФ вимушена передчасно ввводити у бій 25-ту резервну армію, яку планувалось задіяти протягом зими. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про виснаження армії РФ на сході України

Євлаш зазначив, що злочинне військове угруповання налічує 12 тис солдат.

Речник східного угруповання Сил оборони зазначив, що це угруповання було створено зовсім нещодавно.

25-ту резервну армію збирали протягом останнього року із різного контингенту, включаючи мобілізованих та військових з підрозділів, які були фактично знищені в результаті бойових дій.

Зараз вона вже розгорнулась уздовж лінії зіткнення на Лимансько-Куп'янському напрямку, - наголошує Євлаш. 

Що відомо про 25-резервну армію

Він пояснив, що резервна армія складається із мото-стрілкових підрозділів артилерійських бригад, танкових взводів, однак переважна більшість бронетехніки дуже стара.

В цьому підрозділі є проблеми, вони комплектуються тим озброєнням, яке було розконсервовано, знято зі зберігання та приведено нашвидкуруч до мінімального бойового стану, - пояснює речник Ок "Схід". 

Євлаш запевнив, що ефективність підрозділів цієї армії залишається невисокою.

Навіть із перехоплень ми фіксуємо, що військовослужбовці, які вже були та відчули на собі міць ЗСУ, кажуть, що їхня підготовка бажає кращого, оскільки вони "необстріляні" та мають проблеми із технікою та особовим складом, - зазначає речник. 

Він також повідомив, що понад рік тому мобілізовані росіяни відмовляються приймати участь у подальших бойових діях.

Тож командування злочинної армії РФ змушене шукати нові рішення і вводити у бій нові структурні підрозділи, щоб хоч якось компенсувати втрати.

Хочу відзначити, що це вже стратегічні резерви продовжує залучати Росія, що вказує на недостатню кількість і особового складу, оскількитактичні резерви вже всі вичерпані. Ба більше, ця армія планувалася для залучення на зимовий період, проте через брак особового складу вони вводять її вже, - наголосив Євлаш.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?