Армія РФ планує захопити всю Херсонщину та Запорізьку область
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ планує захопити всю Херсонщину та Запорізьку область

Армія РФ планує захопити всю Херсонщину та Запорізьку область
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з американського Інституту вивчення війни, кремлівська окупаційна армія перекидає сили на територію Херсонської та Запорізької областей з метою відновлення наступу на півдні України.

Джерело: ISW

Окупанти готуються відновити наступ на півдні України  

За словами аналітиків ISW, спостерігається значна концентрація сил кремлівських окупаційних військ одразу у декількох населених пунктах на території Херсонської області.

Зокрема, резерзвні підрозділи та додаткова військова техніка були перекинуті У Високопілля і Архангельське, де армія РФ планує відновити наступ.

В Інституті відзначили високу концентрацію російських військ в Інженерному, південніше Гуляйполя, що може свідчити про те, що російські війська потенційно готуються до продовження наступу в напрямку Гуляйполя.

Також ISW пише, що до 220-річчя створення Таврійської губернії в Мелітополі може свідчити про намір росіян перетворити окуповані території на Херсонщині та Запоріжжі у квазіреспубліку на кшталт так званих "ЛДНР".

Між тим у Генштабі ЗСУ повідомили, що окупаційна кремлівська армія посилила кількість авіаударів по об'єктах критичної інфраструктури України в районі ведення бойових дій.

Зокрема, ворог продовжує наступальну операцію на сході України.

Окупанти продовжують обстріли прикордонних населених пунктів на території Сумської та Чернігівської областей.

Зокрема, під ворожими обстрілами перебувають Бояро-Лежачі, Улиця, Бунякіне, Гірки, Грем’яч та Мурав’ї.

На Харківщині окупанти ведуть бойові дії з метою утримати зайняті рубежі  силами окремих підрозділів зі складу 6 загальновійськової армії Західного військового округу та балтійського флоту.

Угруповання сил противника проводить підготовку до відновлення наступу на Слов’янському напрямку. Окупанти здійснили артилерійські обстріли в районах населених пунктів Вірнопілля, Дібрівне та Довгеньке.

У Бєлгородській області противник розгорнув пускові установки оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер-М".

На Донбасі кремлівські окупанти безуспішно намагаються прорвати оборону ЗСУ на Луганщині.

Ворог здійснив авіаційні удари по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Врубівка та Бахмут.

На Лиманському напрямку ворог веде постійні обстріли населених пунктів Лиман, Озерне, Закітне, Діброва та Серебрянка.

Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

ротивник вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Осколонівка, Пурдівка, Щедрищеве та Смолянінове. Наступ відбито, ворог зазнав втрат та був вимушений відійти на старі позиції.

Окрім цього ворог намагається проводити наступ у напрямку Бахмуту, в районі населених пунктів Трипілля, Липове і Василівка.

Окупанти також зазнали втрат та вимушені були відступити в районі населеного пункту Красногорівка, провели невдалу спробу наступу у напрямку Мар'їнки. Обстрілювали Новомихайлівку та Володимирівку. Завдали авіаційних ударів по населених пунктах Микільське та Катериновка.

На території Запорізької області ворог намагається утримувати зайняті рубежі.

На півдні України окупанти не проводять наступальних дій, намагаючись утримувати зайняті рубежі.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак ворога, знищено 5 танків, 4 артилерійські системи, 10 одиниць бойової броньованої техніки та 2 автомобіля противника. Підрозділи протиповітряної оброни уразили один БпЛА "Орлан-10".

Зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил збили 2 крилаті ракети, а ударна авіація знищила 12 одиниць військової техніки ворога.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?