Армія РФ позбавляє окуповані території гуманітарної допомоги
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ позбавляє окуповані території гуманітарної допомоги

Армія РФ позбавляє окуповані території гуманітарної допомоги
Джерело:  online.ua

Представники Головного управління розвідки Міноборони України зазначають, що окупаційні кремлівські війська повністю ізолюють захоплені населенні пункти від можливості отримання гуманітарної допомоги.

Джерело: Telegram-сторінка ГУР

Кремлівські загарбники позбавляють окуповані території можливості отримати гуманітарну допомогу 

У ГУР зазначають, що наразі заблоковані всі окуповані населені пункти Великобурлуцького району, Харківської області. Виїзд можливий виключно на територію РФ.

При цьому окупанти не пропускають жодних гуманітарних грузів з підконтрольної Україні території.

Місцевих жителів попереджено про те, що волонтери, які намагаються доставити допомогу – розстрілюються.

Нещодавно стало відомо про розстріл волонтерів, які їхали з СМТ Шевченкове. Станом на 20 квітня в районі відсутній мобільний зв’язок. Багато населених пунктів залишились без електропостачання.

Не працюють банкомати, а продукти продаються за значно завищеними цінами. Відсутня медична допомога та постачання ліків. Дороги, в тому числі ґрунтові – мінуються.

У той же час, за словами очільника Миколаєвської ОВА Віталія Кіма, окупанти контролюють близько 20 населених пунктів на Миколаївщині.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Так, на південь від Снігурівки є окуповані села Миколаївської області. Важко сказати, скільки лінія фронту змінюється. Приблизно 20. У деяких селах, навіть якщо немає російських військових, але вони окуповані - постачання йдуть з території Херсонської області у них. Частина гуманітарного вантажу йде через коридори, про які ми з ними домовляємося, - зазначив Кім.

За словами очільника ОВА, наразі окупаційні війська не проводять спроб наступу у бік Миколаєва, але проводять постійні обстріли інфраструктури та житлових районів міста.

Сьогодні вночі окупанти обстріляли центр міста, як наслідок, троє поранених, один із них помер на операційному столі. Вчора обстріляли Баштанку - потрапили до лікарні крилатою ракетою, - зазначив Кім.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?