Армія РФ продовжує наступ на сході України
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ продовжує наступ на сході України

Армія РФ продовжує наступ на сході України
Джерело:  online.ua

За даними Генштабу ЗСУ, військовим окупаційної армії РФ вдалось захопити північну околицю селища Шандриголове на Донетчині у напрямку Лиманського.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти продовжують наступ на Донбасі 

Представники українського військового командування зазначають, що окупаційна армія РФ продовжує наступ у напрямку Лиманського, Попасної, Сєверодонецька та Авдіївки.

За підтримки артилерії ворог також намагається вести наступ у напрямку Новомихайлівки.

В Маріуполі окупаційна армія РФ продовжує блокувати українських військових на території заводу "Азовсталь".

За підтримки вогню артилерії та танків проводить штурм. Продовжує підвезення озброєння, військової техніки, боєприпасів паливно-мастильних речовин для забезпечення потреб угрупування військ на зазначеному напрямку, - зазначають представники Генштабу.

На півдні України окупанти за підтримки авіації завдають ударів по цивільних об'єктах критичної інфраструктури та житлових районах населених пунктів, а також проводять перегрупування підрозділів та нарощують систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення.

У Харківській області військові РФ намагаються завадити просуванню ЗСУ  у бік кордону на північ та північний схід від Харкова.

Ворог здійснював артобстріли у районах населених пунктів Прудянка, Слатине та Циркуни. Для посилення оборони в районі населеного пункту Козача Лопань ворог проводив заходи з інженерного обладнання позицій.

У той же час на території Ізюмського району ворог готується до поновлення наступу  на напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. Для посилення угруповання з території РФ ворог передислокував дві батальйонні тактичні групи зі складу 35-ї загальновійськової армії у визначені райони. Обстрілював наші позиції з артилерії.

ЗСУ уразили один вертоліт Мі-28Н, сім БпЛА типу "Орлан", два БпЛА типу "Форпост" та дві крилаті ракети. Додатково два БпЛА типу "Орлан" було знищено зенітними ракетними підрозділами Сухопутних військ.

На території Донецької та Луганської областей відбито дев’ять атак ворога, знищено дев’ятнадцять танків, двадцять одиниць бойової броньованої техніки, чотири спеціальних броньованьованих автомобілів, шість автомобілів та одну одиницю спеціальної інженерної техніки противника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?