Армія РФ протягом 7 годин обстрілювала Оріхів у Запорізькій області
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ протягом 7 годин обстрілювала Оріхів у Запорізькій області

Армія РФ протягом 7 годин обстрілювала Оріхів у Запорізькій області
Джерело:  online.ua

Керівник Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що кремлівська армія протягом 7 годин поспіль безперервно обстрілювала Оріхів. Через це поранення дістали 8 місцевих жителів. 

Джерело: Telegram-канал Олександра Старуха

Що відомо про наслідки обстрілів окупантами Оріхова

В наслідок ворожого обстрілу Оріхова сьогодні вночі вісім поранених цивільних жителів, - розповів він. - У людей поранення різного ступеню важкості, всіх ушпиталено. Обстріл тривав майже сім годин. Руйнувань зазнали приватні будинки, будівля міської ради, навчального закладу. Наразі в Оріхові відсутнє електро- та водопостачання. Профільні служби вже працюють над відновленням мереж, - зазначив Старух.

Він підкреслив, що кремлівські загарбники обстрілювали місто із РСЗВ та важкої артилерії.

За даними голови регіону, місто Гуляйполе, своєю чергою, було обстріляне ракетами С-300.

Руйнувань зазнала місцева школа. За попередньою інформацією постраждалих немає, - наголосив Старух.

Що відбувається у Херсонській області 

Заступник керівника Херсонської ОВА Юрій Соболевський закликав жителів Херсона та області підгтотувати укриття через загрозу обстрілів та провокацій збоку кремлівських військових.

Також громадян закликають запастися водою та їжею на кілька діб.

Він зазначив, що російська пропаганда поширює інформацію про те, що ЗСУ нібито обстрілюватимуть місто.

Українська армія не робила і не чинитиме таких дій. Наші воїни насамперед звільняють людей, а не території. Для них важливе людське життя та збереження критичної інфраструктури міста, щоб це життя можна було підтримувати в нормальному стані і далі, - зазначив Соболевський.

Однак, за його словами, жителі міста та області мають бути готовими до провокацій з боку кремлівських окупантів.

Голови ОСББ і працівники лікарень повинні перевірити наявні укриття на предмет можливого прийняття там людей. Лікарні в Херсоні - це гуманітарні штаби. Треба бути готовим до роботи в посиленому режимі. Городяни - ваше життя для нас найцінніше. Так, доведеться згадати про тривожну валізу. з документами, запасами води та їжі на кілька діб, - наголосив заступник голови Херсонської ОВА.

При цьому представники окупаційного кремлівського режиму повідомили про закриття в'їзду до області на тиждень.

За словами гауляйтера Херсонщини Володимира Сальдо , із середи, 19 жовтня, в'їзд буде закрито на правобережну частину області найближчих 7 днів, нібито "у зв'язку із напруженою ситуацією" в регіоні.

При цьому Сальдо посилається на якусь "інформацію" про нібито "підготовку Києвом масованого ракетного удару по греблі Каховської ГЕС".

Колаборант запевняє жителів Херсона та області у тому, що "існує безпосередня небезпека затоплення територій Херсонської області та масових руйнувань громадянської інфраструктури". Сальдо, вкидаючи відверто неправдиву інформацію, цинічно заявляє, що його "головним пріоритетом" є "забезпечення безпеки всіх мирних жителів".

При цьому він, не соромлячись, вихваляє окупантів, які нібито "захищають" мешканців Херсона і обіцяє "повернення до нормального життя" після того, як придумана херсонськими колаборантами та окупантами "небезпека" пройде.

У той же час українські військові продовжують контрнаступ у напрямку Херсона та повідомляють про знищення чергового вертольоту кремлівської армії Ка-52 в Бериславському районі.

19 жовтня, близько 10:30 години, в Бериславському районі Херсонської області підрозділом Херсонської зенітної ракетної бригади повітряного командування "Південь" збито ударний вертоліт окупантів Ка-52, - повідомляють представники ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?