Армія РФ протягом доби жорстко обстрілювала Запорізьку область. Є загиблі
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ протягом доби жорстко обстрілювала Запорізьку область. Є загиблі

Армія РФ протягом доби жорстко обстрілювала Запорізьку область. Є загиблі
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Запорізької ОВА Юрія Малашка, протягом доби злочинна армія РФ обстріляла 24 населених пункти на території регіону. Внаслідок ворожих обстрілів є загиблі та поранені.

Джерело: Telegram керівника Запорізької ОВА

Що відомо про наслідки обстрілу армією РФ Запорізької області  

Малашко зазначив, що загалом протягом доби військові злочинці з армії РФ 105 разів обстрілювали населені пункти на території регіону.

  • 87 разів з артилерії обстріляла територію Гуляйполя, Новодарівки, Новоандріївки, Новоданилівки, Гуляйпільського, Ольгівського, Малинівки, Чарівного, Червоного, Білогір'я, Преображенки, Залізничного, Левадного, Щербаків, Кам'янського, Малих Щербаків, Степового, П'ятихаток, Лобкового та Плавнів;

  • 3 авіаційних ударів завдала по території Оріхова, Малої Токмачки та Новодарівки;

  • 8 разів атакувала з РСЗВ Залізничне, Староукраїнку, Малинівку, Білогір'я;

  • застосовувала 4 БПЛА по Гуляйполю та Гуляйпільському;

  • 3 ракетні удари завдала по території Юльївки.

Зокрема, внаслідок обстрілу окупантами населеного пункту Новоданилівка з під завалів будинку дістали тіло 53-річного чоловіка. До цього він вважався зниклим безвісти.

Дістала поранень в результаті нічного артилерійського обстрілу Преображенки 83-річна жінка. Її доставлено для лікування до обласного центру.

Також надійшло 29 повідомлень про руйнування житлових будинків, господарчих споруд, сільськогосподарської техніки та об’єктів соціальної інфраструктури.

Що відомо про наслідки ворожих обстрілів в інших регіонах 

Керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що протягом минулої ночі злочинці армії РФ чотири рази обстрілювали Нікопольский район.

Зазначається, що росіяни били з важкої артилерії та "Граду". В Нікополі пошкоджено одразу два ліцеї, адмінбудівля, 12 приватних будинків, дві господарські споруди, авто, газопровід та чотири лінії електропередач. На ранок місто обстріляли знову, інформація уточнюється.

Крім цього, у Покровській громаді снаряди агресора побили енергетичний об'єкт.

У той же час на Донеччині продовжують ліквідацію наслідків ракетного удару армії РФ по Покровську.

Відновлюємо розбір завалів. Вночі були змушені призупинити роботи через високу загрозу повторного обстрілу, - пояснив глава МВС Ігор Клименко.

Міністр також навів оновлені дані про кількість поранених та загиблих внаслідок ракетної атаки у понеділок увечері. Так, кількість постраждалих значно збільшилась.

Трагедія у Покровську:Інформація про постраждалих станом на 7:00. Загинули 7 людей. 67 поранено, з них - 29 працівників поліції, 7 рятувальників та 2 дітей, - зазначив Клименко.

Рятувальники поінформували, що вранці для аварійно-рятувальних робіт на місці обстрілу житлових будинків залучено 41 особу та 11 одиниць техніки ДСНС, в тому числі зведений загін ДСНС.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?