Армія РФ протягом ночі жорстко обстріляла Миколаїв
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ протягом ночі жорстко обстріляла Миколаїв

Армія РФ протягом ночі жорстко обстріляла Миколаїв
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника Миколаївської ОВА Віталія Кіма, уночі та зранку 15 серпня Миколаїв зазнав кілька масованих обстрілів з боку кремлівської окупаційної армії.

Джерело: Telegram-канал Віталія Кіма

Наслідки обстрілу окупантами Миколаєва

Вночі, 15 серпня, близько 02:40 Миколаїв зазнав ворожих обстрілів. Внаслідок чого пошкоджено навчальний заклад та готель на околицях міста. Попередньо без жертв та постраждалих. Детальна інформація щодо наслідків обстрілів уточнюється, - повідомив Кім.

За словами керівника ОВА, протягом ночі окупанти обстрілювали с. Котляреве Шевченківської громади.

Баштанський район. Вчора, 14 серпня, орієнтовно о 9:30, 12:00, 16:00 та 21:00 були обстріли за межами с. Широке Широківської громади. Також с. Широке було обстріляно 15 серпня, близько 06:30. В результаті чого пошкоджені сільгоспбудівлі в домогосподарствах. Постраждалих немає, - зазначив Кім.

Він додав, що близько 01:40, 15 серпня, обстрілів зазнало також с. Поляна Широківської громади: пошкоджено житлові будинки та гаражі.

Під постійним вогнем залишаються населені пункти Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Так, протягом минулої доби були обстріли околиць смт Березнегуватого та сіл Висунськ й Семенівка. Інформація щодо пошкоджень та постраждалих уточнюється, - наголошує Кім.

Між тим, за словами аналітика з  Defense Express Сергія Згурця, бойові дії на півдні України перейшли у першу важливу фазу деокупації Херсонської області.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Щодо Херсона та півдня України, то не потрібно формувати надмірні очікування. Поки що битва за південь України перебуває в першій, або важливій фазі. Збройні сили України змогли ізолювати бойові дії коштом використання високоточних ракет по складах та командних пунктах окупантів. Ми знищуємо систему логістики, управління та протиповітряної оборони росіян. Такі дії є передумовою для активних дій на суходолі, - зазначає Згурець.

За його словами, для ЗСУ наразі вкрай важливо продовжувати знищувати склади з боєприпасами та командні пункти на лівому березі Дніпра на Херсонщині.

Якщо ворожі командні пункти перемістились з правого берега Дніпра на лівий, то це не означає, що керівництво військами у ворога втрачене. Думаю, що процес контролю залишається. Питання лиш в тому, щоб ми знищували ці командні пункти на лівому березі Дніпра, - підкреслює аналітик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?