Армія РФ від початку війни витратила вже більше половини ракет
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ від початку війни витратила вже більше половини ракет

Армія РФ від початку війни витратила вже більше половини ракет
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, кремлівська окупаційна армія від початку повномасштабного вторгнення витратила вже більше половини від загального ракетного арсеналу.

Джерело: "РБК-Україна"

Окупанти витратили більше половини від загального ракетного арсеналу

Резніков зазначив, що на відновлення кількості витрачених ракет армії РФ знадобиться щонайменше 5 років.

Вони спочатку витрачали дорогі ракети - "Іскандери", "Калібри" та решту. Сьогодні коли я бачу у зведеннях кількість витрачених "Іскандерів", то їх там вже одиниці, тому що вони вже закінчуються, - зазначив голова Міноборони України.

Резніков зауважив, що за стандартами кремлівська армія має зберігати стратегічний запас мінімум 25-30% на випадок, що на них нападуть.

Тому якщо 57% витратили, додайте ще 25% і ви побачите, скільки залишається, - зазначив очільник Міноборони.

Через таку ситуацію, за словами міністра, окупанти почали використовувати "стару рухлядь, різні "Х", які десь на складах".

Вони й не думали, але вже почали їх використовувати. А це більш повільні ракети, трохи легше з ними боротися, - зазначив Резніков.

У той же час, за інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, лише протягом останніх трьох днів було знищено повітряних цілей армії РФ 157,5 млн доларів.

Йдеться лише про засоби повітряного нападу: крилаті ракети, літаки та гелікоптери, знищені підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил, ППО Сухопутних військ та ДШВ протягом 5 -7 вересня.

 Одні з найдорожчих і найтехнологічніших ракет на озброєнні РФ - це, безумовно, крилата ракета Х-101. Шість Х-101 противник випустив по Україні 5 вересня (п’ять із них збито ППО Повітряних сил). Орієнтовна вартість Х-101 - 13 млн доларів за одиницю. 13 х 6 = 78 млн доларів.

Крім того:

  • - дві керовані авіаційні ракети Х-59 - 600 тис. доларів (300 тис. доларів за одиницю);

  • - два ударних вертольоти Ка-52 на 32, 4 млн доларів (16,2 млн доларів за одиницю) та ударний вертоліт Мі-24 (12,5 млн доларів за одиницю);

  • - воїнами ДШВ знищено три штурмовика Су-25 на суму 33 млн доларів (11 млн доларів за одиницю);

  • - десять безпілотників оперативно-тактичного рівня типу "Орлан-10" - 1 млн доларів (100 тис. доларів за одиницю).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?