Армія РФ використала проти України нові баражуючі бомби
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ використала проти України нові баражуючі бомби

Армія РФ використала проти України нові баражуючі бомби
Джерело:  online.ua

Злочинна російська армія РФ кілька тижнів тому застосувала під час атаки на Чернігівську область нові баражуючі бомби УПАБ-1500В вагою 1,5 тис кг.

Джерело:  Defense Express

Що відомо про використання окупантами нових бомб у війні проти України

За інформацією видання, вперше ці бомби російські військові злочинці використали під час атаки на один з об'єктів на території Чернігівської області.

Зокрема, на уламках одного з боєприпасів було виявлено маркування, яке відповідає баражуючим бомбам УПАБ-1500В.

Зазначається, що ці баражуючі боєприпаси були вперше представлені з індексом у експортній версії з індексом К029БЭ у 2019 році розробником "ГНПП "Регион", що входить до корпорації "Тактическое ракетное вооружение" на виставці МАКС.

Тоді росіяни заявили, що бомба вже пройшла випробування та взята на озброєння армії РФ і вже отримала перші експортні замовлення.

В чому загроза баражуючих бомб УПАБ-1500В 

Висока загроза застосування УПАБ-1500В полягає у тому, що вона відноситься до плануючих, оснащена інерціальною та супутниковою системою навігації та має бойову частину вагою 1010 кг, призначену для ураження високозахищених об'єктів. Декларується, що бомба може скидатися за 40 км від цілі для чого носій має піднятися на висоту у 14 км, - зазначається у матеріалі видання.

Крім того, "ГНПП "Регион" демонструвало й менший за калібром боєприпас УПАБ-500В (індекс К08Б), який є зменшеною копією УПАБ-1500В та має вагу 505 кг, з яких 390 кг припадає на бойову частину при збереженні інших особливостей.

Водночас видання зазначає, що використання плануючих бомб з боку РФ залишається одиничними явищами.

Забезпечення високої дальності потребує польоту на значній висоті, що спрощує виявлення цілей та можливостей ураження носія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?