Армія РФ витрачала ракети "Калібр" для імітації знищення HIMARS
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ витрачала ракети "Калібр" для імітації знищення HIMARS

Армія РФ витрачала ракети "Калібр" для імітації знищення HIMARS
Джерело:  online.ua

Кремлівська армія витратила не менше 10 дорогих ракет типу "Калібр" для імітації знищення РСЗВ HIMARS, стріляючі по дерев’яним макетам.

Джерело:  The Washington Post

Окупанти витрачають Калібри для імітації знищення HIMARS

Видання із посиланням на українського чиновника та американського дипломата повідомляє, що українські військові виготовили дерев’яні "приманки", які російським БПЛА було дуже важко відрізнити від справжніх.

БПЛА передавали дані про місцезнаходження "техніки" ракетоносцям у Чорному морі, які завдавали удару по макетах, приймаючи їх за "VIP-цілі".

Після кількох тижнів у польових умовах приманки "витягли" щонайменше 10 крилатих ракет "Калібр" — початковий успіх, який змусив Україну розширити виробництво копій для ширшого використання, - зазначають автори матеріалу.

Використання приманок є однією з багатьох тактик, які застосовували Збройні сили України, щоб дати відсіч більшому та краще оснащеному противнику.

За словами америнканського дипломата, на якого посилається WP, ударами по фіктивних цілях можна частково пояснити те, що росіяни звітували про знищення більшої кількості HIMARS, ніж взагалі отримувала Україна.

Між тим старший науковий співробітник оборонного аналітичного центру Royal United Services Institute Джастін Бронк повідомив журналістам BBC, що командування ЗСУ протягом останніх кількох місяців планує стратегію масштабного контрнаступу на півдні України з ключовою метою звільнити Херсон.

За словами аналітика, стратегія ЗСУ полягає у затягуванні та максимальному сповільненні спроб наступу кремлівської армії з метою зломити моральний дух і завдати втрат.

За останні півтора місяця Росія встигла перекинути значні сили з Донбасу в напрямку Херсона. Але невідомо, який моральний стан цих військ, - зазначає Бронк.

З початку війни надходили різні повідомлення про занепад сил у російських збройних силах, але Москва неодноразово заперечувала це.

Бронк заявив, що очікує від України продовження ударів з використанням HIMARS оскільки, за його словами, вони виявилися настільки успішними, що перекрили Російські лінії постачання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?