Армія РФ вивела в Чорне море ракетний фрегат Адмірал Макаров — ОК Південь
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ вивела в Чорне море ракетний фрегат Адмірал Макаров — ОК Південь

Армія РФ вивела в Чорне море ракетний фрегат Адмірал Макаров — ОК Південь
Джерело:  online.ua

За інформацією представників Оперативного командування Сил оборони південного напрямку, злочинна армія РФ вивела на бойове чергування у Чорне море носій крилатих ракет "Калібр, фрегат "Адмірал Макаров".

Джерело: Facebook ОК "Південь"

Що відомо про загрозу ракетних атак по Україні з Чорного моря 

У повідомленні південного оперативного командування зазначається, що ракетний фрегат "Адмірал Горшков" має на борту до 8 крилатих ракет "Калібр".

В Чорному морі зафіксовано активізацію ворога. На бойове чергування вийшов надводний ракетоносій - фрегат "Адмірал Макаров". Пам'ятаємо про готовність до виходу інших ракетоносіїв, в тому числі і підводних, - зазначають в ОК "Південь".

Що відомо про атаку російських військових кораблів по суховантажному судну "Сукра Окан"

За інформацією керівниці Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони південного напрямку Наталії Гуменюк, наразі в українських військових не має інформації, стосовно атаки військових кораблів армії РФ по по суховантажному судну "Сукра Окан", яке прямувало до порта в Ізмаїлі.

Те повідомлення, яке сьогодні пролунало виключно від Міністерства оборони РФ, ніким іншим з офіційних джерел не підтверджено. Вважаю, що треба на це звертати увагу та пам’ятати про особливості гібридної війни… На сьогодні ми маємо тільки єдине - демонстрацію агресії МО РФ. Вони всіма силами намагаються означити своє панування у Чорному морі, нібито вони здатні зупинити судно, підняти авіацію, і нічого їм за це не буде. Але на сьогодні ця версія ніким іншим більше не підтверджена, - пояснила Гуменюк.

Втім вона зазначила, що це є певним сигналом для суден, що росіяни готові застосувати потужності, які демонтрували під час навчань.

Тому транспортні коридори, які на сьогодні є, мають знаходитися під міжнародною гарантією - ООН або Туреччини, що буде достатньо, щоб повноцінно працював "зерновий коридор".

З військової точки зору ми оцінюємо ситуацію, як стабільно напружену, тому що в Чорному морі перебуває розгорнуте корабельне угруповання ворога, це і бойові кораблі, і судна забезпечення, і прикордонна служба - кораблі патрульного типу. Тобто, вони намагаються контролювати узбережжя вздовж Криму, намагаються максимально викривати надводну обстановку за допомогою бойових кораблів, а на судах забезпечення можуть знаходитися БПЛа, у тому числі операптивно-тактичного типу, - підкреслила Гуменюк.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?