Армія РФ зазнала важких втрат у Запорізькій області та в районі Кремінної — звіт аналітиків ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ зазнала важких втрат у Запорізькій області та в районі Кремінної — звіт аналітиків ISW

Армія РФ зазнала важких втрат у Запорізькій області та в районі Кремінної — звіт аналітиків ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), злочинна армія РФ в результаті невдалих спроб наступу зазнала важких втрат в районі Кремінної на Луганщині та на півдні Запорізької області. У той же час українські військові тримають потужну оборону за всіма напрямками. 

Джерело: звіт аналітиків ISW

Що відомо про ситуацію на сході України 

Зазначається, що протягом 25 лютого окупаційна російська армія продовжувала завдавати наземних ударів на північний захід від Сватового.

У Генштабі ЗСУ повідомили про відбиття українськими військовими безуспішних атак окупантів в районі села Масютівка (51 км на північний захід від Сватового).

Кадри з геолокацією демонструють обстріл українськими військовими позицій російських піхотних підрозділів в  Джерельній (15 км на захід від Сватового).

За твердженням росіян, окупанти зірвали контратаку українських військ у районі Стельмахівки (15 км на захід від Сватового).

25 лютого окупанти також продовжували завдавати ударів у районі Кремінної. Так, російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Невського (18 км на північний захід від Кремінної) та Білогорівки (10 км на південь від Кремінної), під час яких зазнали великих втрат.

На Донеччині підрозділи злочинної російської армії продовжували спроби наступу в районі Бахмута.

Зокрема, найманці ПВК "Вагнера" заявили про захоплення населенного пункту Ягідне (2 км на північ від Бахмута).

Росіяни також робили суперечливі заяви про про успіхи військ РФ у районі Дубово-Василівка (6 км на північний захід від Бахмута).
За даними російських блогерів, на околиці Дубово-Василівки тривають бої.

Росіяни також заявили про руйнування українськими військовими греблі на північ від Бахмута та затоплення Ступкинського району міста з метою уповільнити просування окупантів.

Геолокаційні кадри, опубліковані 24 лютого, показують, що російські війська, ймовірно, трохи просунулися на сході Бахмута.

Выдповідно до геолокаційних кадрів станом на 25 лютого, російські війська, ймовірно, вели незначний поступ на південний захід від Авдіївки та біля Перемоги (32 км на південний захід від Авдіївки).

За словами російського блогера, окупанти просунулися у бік Перемоги і завдали удару по околицях Мар'їнки (27 км на південний захід від Авдіївки).

Повідомляється, що 155 і 40 бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту об'єдналися в одну бригаду через значні втрати в районі Вугледару, і що російські війська перекинули спеціальний загін швидкого реагування Росгвардії, щоб не допустити бунту і відмови.

Що відбувається на півдні України 

Окупанти відновили спроби наступу у Запорізькій області.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, в одній з перехоплених розмов російських окупантів ті стверджують, що

120 солдатів російського 503 мотострілецького полку намагалися провести розвідку під Щербаками (32 км на північний захід від Токмака), але ЗСУ вразили всі 120 осіб особового складу.

Також повідомляється, що російські війська облаштовують свої позиції в житлових районах на східному березі Херсонської області, що ускладнює можливість українських військових завдавати ударів по окупантам.

Що відомо про поточні та загальні втрати армії РФ 

За інформацією Генштабу ЗСУ, тільки протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 660 кремлівських окупантів.

Загальні втрати армії РФ від початку війни вже складають:

  • особового складу ‒ близько 148 тис 130 (+660) осіб ліквідовано,

  • танків ‒ 3 тис 381 (+6) од,

  • бойових броньованих машин ‒ 6 тис 615 (+6) од,

  • артилерійських систем – 2 тис 380 (+7) од,

  • РСЗВ – 475 (+0) од,

  • засоби ППО ‒ 247 (+0) од,

  • літаків – 299 (+0) од,

  • гелікоптерів – 288 (+0) од,

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2 тис 37 (+2),

  • крилаті ракети ‒ 873 (+0),

  • кораблі /катери ‒ 18 (+0) од,

  • автомобільної техніки та автоцистер – 5 тис 242 (+7) од,

  • спеціальна техніка / special equipment ‒ 230 (+0).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?