Армія РФ здійснює нові спроби форсувати Сіверський Донець
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ здійснює нові спроби форсувати Сіверський Донець

Армія РФ здійснює нові спроби форсувати Сіверський Донець
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ та аналітиків з американського Інституту вивчення війни, кремлівська окупаційна армія шукає слабкі місця в обороні захисників Сєвєродонецька та намагається обійти їх позиції.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ, Інститут ISW

Окупанти намагаються оточити ЗСУ у Сєвєродонецьку та Лисичанську 

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, кремлівські окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк та намагаються піднятись вище по Сіверському Дінцю у зв'язку зі складнощами з переправою.

Як зазначається, в боях за Сєвєродонецьк окупанти одночасно прагнуть обійти українські позиції в цьому районі з флангу, щоб уникнути необхідності зустрічного форсування річки Сіверський Донець.

В ISW повідомляють, що українські військові продовжують вести маневрову оборону Сєвєродонецька і, ймовірно, зосередяться на тому, щоб завдати великої шкоди російським силам, а не намагатися утримати все місто.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська, ймовірно, прагнуть просунутися вгору по західному березі Сіверського Дінця, щоб уникнути складної переправи через річку з боку Сєвєродонецька, - зазначають експерти Інституту вивчення війни.

Крім того, російські сили проводили атаки з РСЗВ і розвідувальні операції в Миколаївській області і активізують операції в Херсонській області у відповідь на недавні українські контратаки.

Також росіяни, ймовірно, намагаються посилити контроль над трасою Т0812, що пролягає по території Оріхівського і Василівського районів, для підтримки операцій на північному сході Запоріжжя - тому і перекинули туди 30 танків Т - 62.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що окупанти обстріляли територію цеху виробництва аміаку на Сєвєродонецькому "Азоті".

8 червня ввечері  двічі поцілили по Сєверодонецькому об’єднанню "Азот". Пошкоджено щонайменше два цехи у різних кінцях хімічного підприємства. Один із них - цех виробництва аміаку. Про наслідки обстрілів буде повідомлено окремо, - зазначив Гайдай.

За його словами, через ворожий обстріл Лисичанська було вбито жінку та поранено її доньку.

Нещастя сталося в одній родині - унаслідок артилерійського обстрілу Лисичанська було вбито жінку та поранено її доньку, - зазначив очільник ОВА.

Зокрема, із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню 8 червня російською армією обстріляні Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Привілля, Оріхове, Устинівка, Гірське, Катеринівка, Білогорівка, Миколаївка, Комишуваха, Павлоград, що під Сєвєродонецьком.

При цьому по Тошківці окупанти завдали авіаудару та невдало провели штурм. У напрямку Катеринівки українські воїни також завдали противнику втрат. Ворог відійшов.

Разом з тим росіянами завдано ракетно-авіаційних ударів по Верхньокам’янці та Золотому.

Як пояснює Гайдай, де вже більш-менш безпечно, місцевість встигнули оглянути та зафіксувати руйнування.

Так, у Гірському пошкоджено 10 будинків, в Оріховому - вісім, у Лисичанську - чотири.

Загалом за минулу добу відбито 7 атак ворога, знищено три танки, дві бойові броньовані машини та чотири одиниці автомобільної техніки противника. ППО збили шість безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?