Армія РФ жорстко обстрілює Сумщину та Донеччину і Запоріжжя
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ жорстко обстрілює Сумщину та Донеччину і Запоріжжя

Армія РФ жорстко обстрілює Сумщину та Донеччину і Запоріжжя
Джерело:  online.ua

Російська окупаційна армія продовжує масовано обстрілювати прикордонні райони на Сумщині. Через обстріли значних руйнувань зазнала цивільна та критична інфраструктура.

Джерело: Telegram-канал заступника керівника ОП

Що відомо про наслідки обстрілів на Сумщині 

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко зазначив, що російські військові ведуть обстріли РСЗВ, САУ, міномета та гранатометів. Протягом доби зафіксовано понад 200 "прильотів".

Так, у місті Середина-Буда пошкоджено житловий будинок, гараж та приватний автомобіль. У селі Стукалівка пошкоджені опори ліній електропередач.

Крім того, росіяни обстріляли місто Ворожба, внаслідок чого загинула людина, ще одна постраждала. Руйнувань зазнали будинок зв’язку, 7 житлових будинків, 6 господарчих споруд, міське кафе, кладовище, 2 легкових авто, лінії електропередач.

Також у Ворожбі через пошкодження залізничних колій зупинилися потяги до Сум. Проте пасажирів підвозять автобусами. Сьогодні 110 людей доставили з Сум до станції Ворожба з подальшою пересадкою на поїзд до Києва.

Наслідки ворожих обстрілів на Донеччині 

Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що через ворожі обстріли населених пунктів в області протягом доби загинула одна цивільна людина та п'ятеро людей отримали поранення.

На Горлівському напрямку найбільше шкоди загарбники завдали Бахмуту. Там росіяни вбили одну людину та поранили ще двох. Було пошкоджено п'ять приватних будинків, одну багатоповерхівку та одне підприємство. У Соледарській громаді інтенсивні обстріли відбувалися поблизу Яковлівки та Бахмутського, також під вогнем були околиці Торецької та Світлодарської громад.

Лимана, також не припиняються постійні обстріли Торського та Зарічного.

Окрім того, на Донецькому напрямку дві людини зазнали поранень у Красногорівці, також були зафіксовані обстріли Мар’їнки та Георгіївки. В Авдіївці вночі були поодинокі прильоти по старій та центральній частинах міста, обійшлося без жертв.

На світанку окупанти випустили чотири ракети по Краматорську. За попередніми даними, обійшлося без жертв. Обсяги руйнувань встановлюються.

Росіяни також інтенсивно обстрілювали з артилерії Вугледар та Павлівку на Волноваському напрямку, жертв немає.

Обстріли Запорізької області 

За інформацією керівника Миколаївської ОВА Віталія Кіма та заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, зранку 7 листопада російські окупанти обстріляли Комишуваську територіальну громаду в Запорізькій області, вночі – Широківську громаду в Миколаївській області.

З 7 ранку російські терористи почали обстріли с. Кущове Запорізького району. Росіяни воювали з будинком культури, складськими приміщеннями фермерів та приватними будинками, - зазначив заступник керівника ОП.

Минулої доби у Запорізькій області було зафіксовано 52 обстріли, 1 людина загинула. Загарбники також зруйнували 16 об'єктів цивільної інфраструктури, додав Тимошенко.

У свою чергу, Кім повідомив, що Миколаївський район не обстрілювали, а от у Баштанському районі близько 00:30 та 02:30 було зафіксовано обстріли між та поза межами населених пунктів Широківської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

Обстріли Дніпропетровської області 

За інформацією керівника Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка, протягом ночі на 7 листопада російська окупаційна армія вела обстріли Нікопольского району.

Завдали ударів з "Градів" та важкої артилерії по двох громадах - Мировській та Марганецькій. Люди неушкоджені. Масштаби руйнувань з'ясовуються, - зазначив керівник ОВА.

За словами Резніченка, в решті районів області ніч пройшла під звуки сирен, проте обстрілів не зафіксовано.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?