Армія США почне тестування бойових роботів
Категорія
Технології
Дата публікації

Армія США почне тестування бойових роботів

Армія США почне тестування бойових роботів
Джерело:  The Verge

У 2020 році армія США почне тестування бойових роботів Robotic Combat Vehicle (RCV). Як очікується, тестування пройде у кілька етапів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  The Verge.

Розробники роботів повідомили, що перші зразки RCV виконують функцію управління бронетранспортером M113. Роботи оснащені відеокамерами, керувати ними будуть солдати-оператори за допомогою сенсорних панелей.

Принцип функціонування простий. Робот знаходиться всередині бронетранспортеру, який направляється у районі проведення бойової операції. На безпечній відстані від бронетранспортеру у машині Mission Enabler Technologies-Demonstrator (MET-D) знаходяться солдати-оператори, які управляють роботом і віддають йому команди. У разі, якщо бронетранспортер буде пошкоджений, робот та бойова техніка вийдуть з ладу, але солдати залишаться живими та неушкодженими.

Перший етап випробувань почнеться в березні 2020 року. Тоді планують протестувати два транспортних засоби MET-D і чотири роботизовані платформи RCV.

Наступні етапи випробувань будуть більш масштабними. У травні 2020 року тестування RCV почнеться в Європі, а наприкінці 2021 року планується провести ще одне випробування за участю шістьох MET-D, чотирьох M113 RCV, а також чотирьох легких і середніх RCV. Це дозволить провести маневри на рівні повноцінної бойової роти.

Нагадаємо, що не так давно вчені з’ясували, коли роботи можуть напасти на людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?