Астрономи невтішно відреагували на запуск нових супутників Starlink від Ілона Маска
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи невтішно відреагували на запуск нових супутників Starlink від Ілона Маска

Астрономи невтішно відреагували на запуск нових супутників Starlink від Ілона Маска
Джерело:  online.ua

Нещодавно компанія SpaceX відправила на орбіту планети нову партію апаратів для проєкту Starlink, а вчені знову болісно відреагували на це. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Space.com.

На думку астрофізика Джонатана Макдауелла з Гарвард-Смітсоновського центру, нова ініціатива корпорації Ілона Маска заважатиме спостереженням. Він заявив, зо супутників Starlink забагато й усі вони схожі на зірки.

"Перші кілька ночей це було схоже чорт зна на що", - додав він.

На критику у SpaceX відповіли, що супутники незабаром (попередню партію запустили у травні) займуть чітко вказані позиції та не будуть "маскуватися під зірки". Макдауелл підняв знову відповідне питання одразу ж після нового відправлення супутників у космос.

"Представники SpaceX ще не надали жодних подробиць щодо того, яким чином вони планують змінити покриття та елементи супутників Starlink, а також не розповіли, наскільки це зменшить відображальну здібність зондів. Коли на орбіту виведуть усі 30 тисяч зондів, їхнє світіння постійно заважатиме спостереженням", - пояснив астрофізик.

За його словами, попередні спостереження вже показали - супутники Starlink світять на небі найяскравіше за усі інші об'єкти. У разі перешкод дослідженням, вчені намагатимуться отримати більш змістовну реакцію від SpaceX.

Як повідомляв ONLINE.UA, ракета-носій Falcon 9 із партією супутників Starlink стартувала з мису Канаверал у понеділок, 11 листопада. SpaceX вела пряму трансляцію запуску.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?