Астрономи показали "серце" галактики: фото
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи показали "серце" галактики: фото

Астрономи показали "серце" галактики: фото
Джерело:  online.ua

Фахівці Європейської південної обсерваторії отримали фото із самого центру галактики NGC 5643, що розташована за 55 млн світлових років від Землі.

Про це сказано на сайті обсерваторії, передає ONLINE.UA.

Знімок вдалось зробити за допомогою телескопів ALMA та VLT. Дана галактика належить до класу сейфертівських, які мають максимально яскравий центр.

Астрономи висловили думку, що там розміщена надмасивна чорна діра. Вона суттєво вирізняється великою кількістю міжгалактичної речовини та пилових хмар. Саме з цієї причини спостерігати за центрами сейфертівських галактик вкрай важко.

Як свідчить фото, центральна частина галактики складається з двох компонентів: спіральний обертовий внутрішній диск з водню і кисню (продемонстрований зеленим та блакитним), і похилий диск з вуглецю (продемонстрований червоним).

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені довели наявність дев'ятої планети в Сонячній системі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?