Астрономи уточнили справжній вік всесвіту від великого вибуху
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи уточнили справжній вік всесвіту від великого вибуху

Астрономи уточнили справжній вік всесвіту від великого вибуху
Джерело:  online.ua

Команда науковців провела уточнювальне дослідження щодо реального віку нашого Всесвіту. Згідно з останніми вирахунками, все утворилося близько 13,77 мільярда років тому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дослідження, оприлюднене у виданні Journal of Cosmology and Astroparticle Physics.

За уточненням, похибка може сягати плюс чи мінус 40 мільйонів років. Для цього були проаналізовані дані, які отримали завдяки Атакамському космологічному телескопу в Чилі.

Такі висновки схожі з попереднім дослідженням, яке провела команда телескопу Planck.

Раніше третій науковий колектив провів власне дослідження щодо віку всесвіту та дійшов висновку, що той молодше, аніж визначив Planck. Різниця сягала надзвичайних показників у сотні мільйонів років.

Наразі представники Центру обчислювальної фізики Інституту Flatiron отримали докази, що дані обох телескопів збігаються. Це, своєю чергою, говорить про правдивість досліджень.

Тим часом Перевірка інших колективів демонструє помилки.

Нагадаємо, найбільш поширеними теоріями виникнення та розвитку нашого всесвіту стали теорія великого вибуху разом з теорією інфляції. Перша передбачає невпинне розширення від моменту "вибуху", а друга говорить, що розширення почалося, але через певний час після утворення.

Також існує теорія мультивсесвіту, вона наймолодша та вказує, що всесвіт поділяється на "домени". Ці сегменти розвиваються незалежно один від одного, оскільки жодна частинка не може перетнути кордон у вигляді горизонту подій, тож навіть неможливо спостерігати процеси в інших "осередках".

Як повідомляв ONLINE.UA, британські вчені з Даремського університету розкрили ще одну грандіозну космічну таємницю. Вона стосується появи Місяця. Астрономи вважають, що Місяць з’явився внаслідок зіткнення Землі з великим об’єктом розміром з Марс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?