Астрономи знайшли нову екзопланету у "зоні життя": що про неї відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

Астрономи знайшли нову екзопланету у "зоні життя": що про неї відомо

Астрономи знайшли нову екзопланету у "зоні життя": що про неї відомо
Джерело:  online.ua

Астрономи за допомогою космічного телескопа Tess знайшли нову екзопланету, що знаходиться у "зоні життя" та подібна Землі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу NASA.

Об'єкт з індексом TOI 700d - один з трьох планет у своїй системі. Наразі необхідно з'ясувати склад та структуру атмосфери, що дозволить припустити існування життя чи його відсутність.

Зірка, навколо якої обертається екзопланета, знаходиться у сузір'ї Золотої Риби, за 100 світових років від Сонця. Її маса сягає усього 0,4 маси нашого світила. Втім, це не завадило вченим виявити кілька проходжень планет через диск TOI 700.

Кожна з трьох планет у системі назавжди повернена одним боком до зірки., як Луна до Землі. "Найсвіжіша" з них обертається навколо світила за 10 днів та може мати тверду поверхню, як вважають фахівці.

Цікаво, що TOI 700d стала для телескопа TESS першою екзопланетою, яка входить у межі так званої "зони життя". Астрономи націлюють його переважно на яскраві зірки на відстані від 30 до 300 світових років від нас.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники NASA оприлюднили світлину, яка демонструє справжню святкову "ялинку" з далекого космосу. Яскраве скупчення зірок раніше отримало назву "Конус".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?