Атака на аеродром Саки вивела з ладу більше половини літаків морської авіації ЧФ РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Атака на аеродром Саки вивела з ладу більше половини літаків морської авіації ЧФ РФ

Атака на аеродром Саки вивела з ладу більше половини літаків морської авіації ЧФ РФ
Джерело:  online.ua

Вибухи на авіабазі Саки в окупованому Кримському півострові на початку серпня призвели до того, що більше половини бойових літаків морської авіації російського Чорноморського флоту вийшли з ладу.

Джерело: Reuters

РФ втратила половину авіації ЧФ у Саках

На авіабазі біля Новофедорівки на західному узбережжі півострова, 9 серпня прогриміли численні вибухи.

Посадовець на умовах анонімності сказав, що Україна зараз послідовно досягає «кінетичних ефектів» глибоко в тилу Росії, що має суттєвий вплив на матеріально-технічну підтримку Росії та «значний психологічний вплив на російське керівництво».

Наразі ми оцінюємо, що події на аеродромі "Саки" 9 серпня вивели з експлуатації більше половини бойових літаків морської авіації Чорноморського флоту, - сказав чиновник.

12 серпня Міністерство оборони Великої Британії заявило в оновлених даних розвідки, що частина російського повітряного флоту була знищена в результаті вибуху, повітряний потенціал ВМС серйозно погіршився.

Чиновник сказав, що Чорноморському флоту важко бути чимось більшим, ніж «флотилією берегової оборони», яка лише час від часу завдає ракетних ударів, і що спроба РФ загрожувати десантним нападом на Одесу була анульована.

Чиновник додав, що загалом війна перебуває у «моменті майже оперативного застою».

Сухопутні сили жодної зі сторін не мають достатньо зосередженої наземної бойової потужності для проведення ефективних наступальних дій, які будь-яким чином суттєво вплинули б на хід війни, — сказав чиновник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?