Атака на Казахстан: у мережі нагадали про боротьбу країни з "русскім міром"
Категорія
Світ
Дата публікації

Атака на Казахстан: у мережі нагадали про боротьбу країни з "русскім міром"

Атака на Казахстан: у мережі нагадали про боротьбу країни з "русскім міром"

Незважаючи на добрі відносини з Росією і її президентом Володимиром Путіним, а також участь в Митному союзі, Казахстан активно веде не тільки декомунізацію, а й дерусифікацію.
Про це написав український блогер та журналіст Денис Казанський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
«Цікаво, незважаючи на те, що там Митний союз і любов з Путіним навік, паралельно в країні давно вже йде не просто декомунізація, а справжня дерусифікація», - повідомив він.
Блогер зазначив, що «казахи позбавляються від російських топонімів, навіть в тому випадку, якщо це історичні назви, а не радянські».
«І офіційна Росія з цього приводу мовчить в ганчірочку. Та й неофіційна теж, в основному, мовчить, бо не було команди подавати голос», - підкреслив журналіст.
Казанський розповів про декілька перейменувань, які були проведені казахською владою.
«Місто Актобе, де сталися теракти, раніше називався Актюбінськ. Атирау в минулому був Гур'єв. Нинішній Шім'ї - це Семипалатинськ. Столиця Астана раніше називалася Акмолинськ і Цілиноград. Це не кажучи вже про тисячі змінених назв дрібніших населених пунктів, вулиць, селищ, районів тощо», - підкреслив він.
При цьому, додав блогер, «місто Кизилорда так і зберегло свою назву, незважаючи на те, що це радянський топонім. Кизил орда - по-казахському Червона армія. Але оскільки назва казахською, її міняти не стали».
«Ось типовий приклад подвійних стандартів у зовнішній політиці РФ. В Україні декомунізація - це фашизм і русофобія, а в Казахстані дерусифікацію ігнорують і намагаються не помічати. Але це тільки до тих пір, поки при владі перебуває лояльний Кремлю керівник. Як тільки там з'явиться хтось, хто не буде влаштовувати Москву, згадають казахам і Шім'ї та Астану», - резюмував Казанський.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні терористи влаштували атаку на казахський Актобе, в результаті якої, за останніми даними, загинули 17 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?