Атаки коаліції проти ІДІЛ в Сирії та Іраку: названо число загиблих мирних жителів
Категорія
Світ
Дата публікації

Атаки коаліції проти ІДІЛ в Сирії та Іраку: названо число загиблих мирних жителів

Атаки коаліції проти ІДІЛ в Сирії та Іраку: названо число загиблих мирних жителів
Джерело:  CNN

З початку операції "непохитна рішучість" антиіділовських сил в Сирії і Іраку було вбито щонайменше 229 цивільних осіб.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал CNN, що цитує звіт, який був оприлюднений 1 квітня очолюваної США коаліцією.


Читайте також: В Іраку вбито одного з вищих ватажків ІДІЛ


Відзначається, що результати розслідування авіаударів по іракському Мосулу, проведених в середині березня, можуть сильно збільшити загальне число загиблих. Так, великий чиновник іракського міністерства охорони здоров'я раніше заявляв про 112 тілах загиблих.


Військові США проводять офіційне розслідування авіаударів, йде перевірка ще 23 повідомлень про загибель цивільних в Іраку, і 20-ти повідомлень з Сирії. 12 з 17 доповідей за лютий вже визнали незаслуговуючими довіри.


"Ми шкодуємо про ненавмисну загибель мирних жителів в результаті зусиль коаліції по боротьбі з ІДІЛ в Іраку і Сирії і висловлюємо наші глибокі співчуття сім'ям загиблих і іншим людям, постраждалим від цих ударів", - заявили в коаліції.


У той же час підкреслюється, що з серпня 2014 по кінець лютого 2017 очолювана США коаліція здійснила понад 18 600 авіанальотів і артилерійських ударів.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Туреччина заявила про припинення військової операції "Щит Євфрату", що проводиться проти терористів ІДІЛ на півночі Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?