Аваков детально пояснив ситуацію з новими паспортами українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков детально пояснив ситуацію з новими паспортами українців

Аваков детально пояснив ситуацію з новими паспортами українців

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков детально розповів, які категорії дорослих громадян України зможуть  отримати ID-паспорт замість паперових паспортів
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook міністра.
За словами глави МВС, з листопада відділення Державної міграційної служби приймають заяви на оформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки не тільки від тих, кому виповнюється 16 років, але і від дорослих.
Він також зазначив, що поки поміняти паперовий паспорт на ID можуть такі категорії дорослих українців:

  • ті, кому виповнюється 25 і 45 років - замість вклеювання нової фотографії в старий паспорт;

  • ті, хто офіційно змінив прізвище (вступ в шлюб, розлучення, інші причини зміни прізвища);

  • ті, хто втратив паспорт через крадіжку, втрати або псування.


Міністр також зазначив, що згідно з новим Законом України, ID отримують громадяни, яким виповнюється 14 років.


"Дійсні паспорта-книжечки залишаються законним посвідченням особи, а це за нашими розрахунками близько чотирьох років. Тому немає необхідності терміново звертатися до відділення ГМС і простоювати в черзі! Всі громадяни в свою чергу отримають можливість прийти і поміняти документ спокійно, при мінімумі часу і максимумі сервісу. Просто почекайте запрошення - і ми про подбаємо про Ваш комфорт", - додав Аваков.


Міністр також розповів, скільки буде коштувати зміна старого паспорта на ID-паспорт.


"Перший паспорт громадянина України видається безкоштовно - зараз це громадяни, яким виповнюється 14 та 16 років. Решті треба сплатити адміністративний збір у розмірі 279 грн. При цьому, місцеві органи влади уповноважені частково або повністю звільняти певні категорії своїх жителів від оплати вартості послуги. Крім того, для оформлення ID не потрібно надавати фотографії (її зроблять прямо у відділенні ГМС безкоштовно)", - повідомив глава МВС.


Крім того, за його словами, на ID наноситься податковий номер (те, що ми звикли називати ІПН) - не тільки на електронний чіп, але і графічно. А на чіп додалася інформація про місце реєстрації та місце проживання, сімейний стан, дітей та електронний цифровий підпис, відповідно, вона може бути змінена без оформлення нового документа.

Як повідомляв ONLINE.UA,  громадяни України не можуть потрапити в Білорусь за новими біометричними паспортами, що посвідчує особу, оскільки влада України поки не ініціювали процедуру визнання нового паспорта в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?