Аваков налякав заявою про злочинність
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков налякав заявою про злочинність

Аваков налякав заявою про злочинність
Джерело:  online.ua

Глава міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, що через рік-півтора відбудеться збільшення кількості злочинів, скоєних рецидивістами, звільненими за так званим "законом Савченко".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Такий прогноз Аваков озвучив на колегії МВС за участю прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.
За словами глави МВС, "за законом Савченко" вже звільнилися 8 тисяч осіб, причому кожен десятий з них - двічі судимий за тяжкі злочини.
"Але закон зворотної сили не має, і в найближчі рік-півтора ми будемо мати сплеск злочинності в зв'язку з тим, що рецидивісти виходять на свободу", - заявив Аваков.
Міністр внутрішніх справ також зазначив, що на зростання злочинності в Україні впливають економічний фактор і нестабільна ситуація на Донбасі, звідки в інші регіони йдуть потоки зброї.
"У 2014-2016 роках кількість злочинів з використанням вогнепальної зброї перевищила показники трирічної давності, тобто до початку агресії РФ", - заявив Аваков.
Він також підкреслив, що в багатьох випадках жертвами злочинців стають внутрішні переселенці з Криму і з Донбасу.
Глава МВС також доручив керівникам обласних управлінь поліції Донецької, Луганської, Харківської областей та інших регіонів, прилеглих до зони АТО, приділити більше уваги захисту переселенців.
Як повідомляв ONLINE.UA, Верховна Рада в листопаді 2015 року ухвалила закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо вдосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в строк покарання", автором якого була народний депутат Надія Савченко. Згідно "закону Савченко", один день попереднього ув'язнення зараховується за два дні позбавлення волі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?