Аваков нарешті відреагував на скандальне рішення РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков нарешті відреагував на скандальне рішення РФ

Аваков нарешті відреагував на скандальне рішення РФ
Джерело:  online.ua

Очільник МВС Арсен Аваков звернув увагу українців на те, що 1 березня екскомбата Сергія Мельничука затримали на грецько-болгарському кордоні за запитом Інтерполу, яке надіслала влада РФ. Обґрунтовують це тим, що Мельничук нібито причетний до вбивства у Ростовській області у 2014 році. За словами Аваков, Кремль банально зловживає інструментом Інтерполу заради політичного переслідування українців. Звинувачення у вбивстві, яке висунула РФ, український міністр назвав сфабрикованим. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МВС.

"МВС України і Національне центральне бюро Інтерполу Національної поліції України заявляють про неприпустимість політичного переслідування осіб за допомогою Інтерполу, адже це офіційно заборонено статтею його статута", - сказано в заяві.

За словами Авакова, наразі дипломати ведуть активну роботу для того, щоб Мельничук зміг безперешкодно повернутися в Україну. Окрім того, глава МВС нагадав, що РФ неодноразово зловживала можливостями Інтерполу. Чиновник згадав про випадки переслідування Анатолія Гриценка, Мустафи Джемілєва, Рефата Чубарова та Ігоря Мазура.

Варто зазначити, що очільник департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев раніше наголосив, що з Мельничуком вже зустрівся український консул. Він домовився про тримання екскомандира "Айдару" у поліцейському відділенні.

"З поліцією Греції консулом домовлено про тимчасове тримання затриманого в поліцейському відділені та забезпечення всім необхідним – питною водою та їжею", - заявив Погорельцев.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Арсен Аваков миттєво відреагував  на цинічні заяви колишнього помічника Путіна та екскуратора Донбасу Владислава Суркова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?