Аваков назвав причини штрафів для власників "євроблях"
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков назвав причини штрафів для власників "євроблях"

Аваков назвав причини штрафів для власників "євроблях"
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков нарешті вирішив пояснити українським громадянам, чому почали штрафувати власників автівок на європейських номерах. За його словами, іноземна реєстрація не дає представникам поліції можливості встановити, хто був за кермом у момент ДТП. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Фейсбук-спільноту "Водії України".

Очільник українського відомства розповів про ситуацію з автомобілями на європейській реєстрації. Як стверджує Арсен Аваков, "євробляхи" дійсно створюють чимало складнощів та проблем для поліції та самих українців.

“Збивають людину, ми прибуваємо на місце - евробляхи є, машина є, а людини немає. Хто збив? Хто за кермом? Хто відповідальний? Ніхто не знає. Це порушує закони України. Тому, якщо в автомобілі не існує перехідною реєстрації, тобто як транзитна, до прикладу, закріплена за якоюсь людиною, і вона прострочила всі терміни реєстрації, такі машини будуть виявлятися і відправлятися на штраф майданчик, плакати не треба — повинен бути порядок”, — наголосив очільник МВС.

Як уже згадувалося раніше, 18 листопада глава держави Володимир Зеленський нарешті відреагував на петицію українців, яка стосується розмитнення "євроблях". Що важливо розуміти, вона була зареєстрована 7 вересня 2020 року, проте лише в листопаді зібрала необхідну кількість голосів. Український лідер терміново звернувся до глави Верховної Ради Дмитра Разумкова, аби останній посприяв роботі народних обранців і урядовців у складі робочої групи з напрацювання законодавчих ініціатив щодо доступного розмитнення "євроблях".

Окрім того, Володимир Зеленський наголосив, що 9 листопада відбулось засідання податкового комітету парламенту, під час якого детально розглянули низку законопроєктів, які стосуються змін у податкових і митних правилах, які застосовуються до операцій з постачання в Україні та ввезення на митну територію нашої країни транспортних засобів.

За словами президента, серед проєктів законів, які розглядалися, — № 3704 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо упорядкування структури акцизного податку" і № 3706 "Про внесення змін до розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України".

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  КМУ підтримав проєкт постанови,  що дозволяє притягувати до відповідальності власників авто на європейських номерах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?