Аваков пояснив свої скандальні слова про переселенців з Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков пояснив свої скандальні слова про переселенців з Донбасу

Аваков пояснив свої скандальні слова про переселенців з Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

 пояснив свою скандальну заяву про переселенців з Донбасу, сказавши, що вони самі стають жертвами злочинів, а не є причиною зростання злочинності.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

Інтерфакс-Україна

.


Нагадаємо, раніше глава МВС викликав бурю критики в соціальних мережах, назвавши переселення однією з причин зростання криміногенної ситуації в Україні.


«За роки війни в Київ в'їхали близько мільйона біженців-мігрантів з території Донбасу. По всій країні від двох до трьох мільйонів чоловік створюють також певну проблематику. Це важко контролювати в статистиці», - цитувала Авакова прес-служба МВС 23 вересня.


Зараз же міністр заявив, що переселенці стали жертвами зростання злочинів.


"Правда в тому, що мільйони людей були змушені покинути свій будинок. Ці люди, залишившись без будинку, переїхали до Києва, Харкова, Дніпропетровська та по суті стали жертвою зростання злочинів, це спровокувало зростання злочинності. Не потрібно підміняти це тим, що переселенці провокують злочинність, - злочинність провокує ситуація, в якій вони опинилися. Вони виявилися без будинку, без засобів до існування і стали легкими жертвами для кримінального елемента", - сказав він журналістам 13 жовтня.


За словами Авакова, суспільство в цілому страждає від ситуації, що склалася.


"У Києві до мільйона чоловік додалося. Ці люди - легка жертва для кримінального світу. Перебуваючи в афекті, горi, перехідних життєвих обставин, вони стають жертвами багатьох злочинів. І це провокує хвилю (злочинності)", - вважає глава МВС.


"Міграційна криза в усьому світі завжди провокує хвилю злочинності", - зазначив міністр, додавши, що ця проблема вирішується в двох напрямках: протидія криміналу і облаштування переселенців.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

Аваков висловив думку, що президент Франції Франсуа Олланд, виступаючи на засіданні ПАРЄ, зробив абсолютно неприйнятні для України заяви

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?