Аваков терміново звернувся до всіх українців через опитування Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков терміново звернувся до всіх українців через опитування Зеленського

Аваков терміново звернувся до всіх українців через опитування Зеленського
Джерело:  online.ua

Всеукраїнське опитування, яке президент України Володимир Зеленський вирішив провести в день місцевих виборів, 25 жовтня, не суперечить закону України. Українці можуть брати в ньому участь і відповідати на питання за власним бажанням. З таким оголошенням до всіх українців звернувся глава МВС Арсен Аваков в день виборів і нагадав, як повинно проводитися опитування, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МВС України.

"Опитування поза виборчою дільницею - не порушує Закон України, оскільки, не ідентифікує особу, так як це потрібно в бюлетені, не розкриває персональних даних. Крім того, громадяни за бажанням можуть брати або не брати участь в опитуваннях, це не є обов'язковим", - зазначив Аваков.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що існує певний порядок проведення опитування - вони проводяться поза виборчою дільницею і без агітацій. При цьому інтерв'юєри мають опитувати громадян тільки після того, як вони проголосують на виборах.

Як відомо, на місцевих виборах 2020 вже проголосували перші особи України. Свій голос на виборчій дільниці віддав президент Володимир Зеленський і його дружина Олена. Також проголосували прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і спікер Верховної Ради Дмитро Разумков. Останній зізнався, що не брав участі в опитуванні Зеленського, так як не зміг знайти волонтерів, які проводили опитування.

Нагадаємо, питання Зеленського, які він вирішив задати українцям в день виборів, звучать так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах?

  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?

  3. Чи підтримуєте ви скорочення числа народних депутатів до 300?

  4. Чи підтримуєте ви легалізацію каннабіса в медичних цілях - для зменшення болю у важких хворих?

  5. Чи підтримуєте ви право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом, для відновлення її державного суверенітету і територіальної цілісності?

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Аваков несподівано для всіх вступив в жорстку суперечку із Зеленським  через окупацію Криму. Міністр не згоден з позицією президента про те, що "Крим здали без бою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?