Аваков вразив заявою про нову загрозу для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков вразив заявою про нову загрозу для України

Аваков вразив заявою про нову загрозу для України
Джерело:  online.ua

У Міністерстві внутрішніх справ пояснили проблему, яка стоїть перед Україною на тлі нищівних пожеж. Очільник відомства Арсен Аваков прокоментував її у зв'язку з виникненням нового інциденту в Луганській області. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ міністра в українському телеефірі.

За його словами, наразі уряд кинув усі наявні сили для подолання загрози. Йдеться про правоохоронні органи, рятувальників.

"Правда в тому, що нам не вистачає технічних можливостей. І ми ще влітку звернулися до парламенту", - зауважив Аваков.

Міністр підкреслив, прохання торкалося посилення Державної служби надзвичайних ситуацій саме у Луганській області, де розташовані значні масиви хвойного лісу. Водночас він пояснив, наразі немає реальної загрози для міста Сєвєродонецьк, який знаходиться зовсім поряд від зони пожеж.

"В порівнянні з нічною ситуацією, наразі Сєвєродонецьк поза загрозою. Також немає загрози загоряння двох заводів — лакофарбового та спиртового. Однак, на шести ділянках ще є загоряння. Також залишається великий вітер. Всі сили спрямовані на боротьбу з вогнем. А вже зранку працює пожежна авіація",- додав Аваков.

Нагадаємо, потужні пожежі спалахнули на Луганщині напередодні, 30 вересня. Українська влада припустила, що до їх виникнення можуть бути причетні бойовики окупаційного режиму, які використали для цього трасувальні набої.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві внутрішніх справ розкрили подробиці щодо боротьби з полум’ям, яке поширюється Луганською областю. Вже декілька людей стали жертвами вогнища станом на ранок у четвер, 1 жовтня - 5 за офіційними даними, ще 10 отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?