Аваков жорстко пройшовся по президенту Франції за Путіна і Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков жорстко пройшовся по президенту Франції за Путіна і Донбас

Аваков жорстко пройшовся по президенту Франції за Путіна і Донбас
Джерело:  online.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що  президент Франції Франсуа Олланд, виступаючи на засіданні ПАРЄ, зробив абсолютно неприйнятні для України заяви.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Авакова.


«Франсуа Олланд, президент Франції, виступаючи сьогодні (11 жовтня - Ред.) в ПАРЄ, висловив абсолютно неприйнятні для України речі. Він зажадав спочатку проведення виборів на Донбасі, і лише потім виведення окупаційних військ Росії з української землі і повернення контролю України за україно-російської кордоном. Він хоче вибори відразу після припинення вогню і розведення військ!», - написав Аваков.


«Французький президент багато на себе бере! Спочатку потворні висловлювання міністра закордонних справ Франції Еро під час візиту в Україну, тепер президент Олланд ... », - додав глава МВС.


«І я кажу Вам, пане Олланд, що не смійте вказувати нам віддавати території України і мільйони життів наших громадян - під путінський режим, тому що так вам здається зручним!», - вважає Аваков.


«Ви, як представник великої Франції, взялися від імені демократичної Європи зупинити агресора, який напав на Україну - так робіть це, а не віддавайте Україну, відкуповуючись від Путіна (президента Росії Володимира Путіна - Ред.) розділом нашої країни! Не продавайте на вульгарному політичному ярмарку найбільший європейський народ, що вийшов за ідеали європейських загальнолюдських цінностей на Майдан і віддав за це життя своїх кращих синів і дочок!», - продовжив міністр внутрішніх справ.


"Ваші пропозиції та трактування врегулювання війни на Донбасі - неприйнятні і обурливі для будь-якого справжнього українця. Поступившись Путіну Україну - ви втратите Європу, втратите власні свободи. Не тіште себе ілюзіями - створіть реальний антипутінський демократичний фронт вільних людей і не умиротворяйте агресора!", - також додав глава МВС.


Нагадаємо, президент Франції Франсуа Олланд на сесії ПАРЄ заявив, що невиконання Мінських домовленостей призведе до створення замороженого конфлікту на Донбасі. Він також заявив, що прогрес в реалізації Мінських угод йде занадто повільно. Крім того, за словами Олланда, Україна повинна проводити реформи, в тому числі за сприяння Ради Європи.


Як повідомляв ONLINE.UA,  10 жовтня Франсуа Олланд висловив сумніви з приводу того, чи варто йому приймати російського президента Володимира Путіна.


11 жовтня Путін заявив, що не поїде до Франції, а його  прес-секретар Дмитро Пєсков сказав, що російський лідер скасував візит до Франції через заходи, що що випали з програми, чим насмішив користувачів соцмережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?