Аваков знову просить солідну суму на МВС із COVID-фонду України
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков знову просить солідну суму на МВС із COVID-фонду України

Аваков знову просить солідну суму на МВС із COVID-фонду України
Джерело:  online.ua

Експертна організація StateWatch, з посиланням на лист Міністерства внутрішніх справ Украни, звертає увагу українців на те, що місяць тому очільник МВС Арсен Аваков звернувся з офіційним проханням до глави Кабінету міністрів Дениса Шмигаля щодо надання додаткових 1,979 мільярдів гривень на доплати поліцейським з Фонду боротьби з COVID-19 під час карантину. Окрім того, у зверненні відомства наголошується, що постановою КМУ № 485 від 10 червня 2020 року на доплати поліції було виділено 2,249 мільярда гривень. Станом на кінець серпня витрачено 99,4 % виділених коштів, а саме 2,237 млрд грн, передає ONLINE.UA.

"У листі МВС надані розрахунки, відповідно до яких на доплати 50% окладу поліцейським для забезпечення правопорядку і безпеки громадян з 1 серпня до 31 листопада 2020 року необхідно ще 1,979 мільярдів гривень", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, ці гроші можуть отримати 54 352 поліцейських, оклад яких у середньому складає 15,34 тис грн на особу, а доплати відповідно становитимуть 7,67 тис грн.

"Ключова проблема Фонду боротьби з COVID полягає у відсутності офіційних пріоритетів витрат з цього Фонду. З однієї сторони МОЗ не забезпечило населення масовим тестування під час пандемії, а з іншої МВС уже вдруге претендує на доплати поліцейським", - відреагував на нове прохання Арсена Аваков очільник StateWatch Гліб Канєвський.

Як уже згадувалося раніше, ще у кінці травня Міністерство внутрішніх справ з офіційним листом звернулось до глави КМУ Дениса Шмигаля щодо надання близько 2,6 мільярдів на доплати поліцейським, нацгвардійцям та прикордонникам на час карантину, і пізніше отримало ці кошти.

Варто звернути увагу на те, що раніше ВООЗ озвучила нове попередження українцям - там заявили, що в найближчі місяці щоденна кількість випадків захворювання коронавірусом перевищить 5000, і в грудні може досягти показників захворюваності від 7 до 9 тисяч випадків в день.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у п’ятницю, 2 жовтня, в Україні зафіксували 4633 нових випадки зараження коронавірусом- це новий антирекорд для нашої країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?