Аваков звернувся з невідкладною вимогою до Верховної Ради - в чому справа
Категорія
Україна
Дата публікації

Аваков звернувся з невідкладною вимогою до Верховної Ради - в чому справа

Аваков звернувся з невідкладною вимогою до Верховної Ради - в чому справа
Джерело:  online.ua

13 липня глава МВС Арсен Аваков звернувся з нагальною вимогою до парламенту в найкоротші терміни прийняти законопроєкт який посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП в стані алкогольного сп'яніння. Зокрема, законопроєкт збільшує штрафи за водіння в нетверезому стані, впроваджує штрафи за покидання місця ДТП, а також зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності. З такою заявою він виступив на нараді з президентом України Володимиром Зеленським, який підтримав ініціативу міністра внутрішніх справ. Терміновість ухвалення цього законопроєкту викликана кількістю порушень і важких ДТП, скоєних водіями у стані алкогольного сп'яніння. Зокрема, як приклад була наведена аварія під Києвом, в результаті якої загинули двоє дорослих і двоє дітей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОПУ.

"Ухвалення цього законопроєкту також сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більше стриманої і виваженої поведінки водіїв на дорогах, і, як наслідок, призведе до зменшення кількості ДТП", - підкреслив Аваков.

Зеленський також вважає надзвичайно важливим прийняти законопроєкт про посилення штрафів для водіїв за їзду в нетверезому вигляді. Президент нагадав, що страшні смертельні аварії часто відбуваються в Україні і влада зобов'язана забезпечити безпеку громадян країни в цій сфері.

"ДТП на Столичному шосе під Києвом - останній страшний приклад недбалості і безвідповідальності деяких водіїв. Загинуло двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються наші лікарі. І це - не перша аварія, скоєна цим водієм. Цей законопроєкт є надзвичайно важливим. Законодавча відповідальність за такі випадки - це гарантія того, що держава стоїть на захисті безпеки кожної сім'ї і кожного українця ", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, з 1 червня в Україні запрацювала система відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Зараз камери фіксують лише перевищення швидкості і поки їх встановили тільки в Києві і навколо столиці. На даний момент фактом порушення буде вважатися перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на 20 км/ч. Розмір штрафу залежатиме від того, наскільки була перевищена швидкість: 255 гривень - у разі перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год, але не більше 50 км/год; 510 гривень - при перевищенні швидкості більш ніж на 50 км/ч. У водія буде можливість заощадити 50% на штраф, якщо його оплатити протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 липня в Україні посилили штрафи для водіїв за водіння авто в нетверезому стані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?