Аваков звернувся з екстреним проханням до влади Італії - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков звернувся з екстреним проханням до влади Італії - у чому річ

Аваков звернувся з екстреним проханням до влади Італії - у чому річ
Джерело:  online.ua

5 серпня офіційно стало відомо, що очільник Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков у Римі зустрівся зі своєю колежанкою Лучаною Ламорджезе. Згідно з останніми даними, політики детально обговорили співпрацю в питаннях кіберзагроз, боротьбу з транснаціональною злочинністю, нелегальною міграцією, а також ситуацію на Сході України. Україський міністр вкотре нагадав про неприпустимість діяльності так званих "представництв ДНР/ЛНР" на території Італійської Республіки. Арсен Аваков звернув увагу на те, що подібні "громадські організації" не повинні мати офіційного дипломатичного статусу, бо вони можуть бути залучені до вербування радикальних бойовиків для участі у НЗФ на тимчасово окупованих територіях України. Очільник МВС попросив у влади Італії допомогти протистояти "представництвам" фейкових республік. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МВС.

"Вдячний Республіці Італія за послідовну позицію щодо територіальної цілісності та суверенітету України. Вже 3 італійці отримали реальні терміни ув’язнення за участь на Донбасі в проросійських незаконних збройних формуваннях, і ще понад 20 громадян Італії, за нашою інформацією, брали участь у таких НЗФ. Сподіваюся, справедливий вирок отримають й інші учасники терористичних організацій, не залежно від країни перебування", - наголосив Арсен Аваков.

Окрім того, він нагадав про те, що в лютому поточного року в рамках ЄВРОПОЛУ розпочала роботу спільна міждержавна оперативна група "МОРЕ". За словами Арсена Авакова, вже є результати: якщо у 2018 році за участь у переправлянні нелегальних мігрантів було затримано 88 українців, то в 2019 році таких затримань було вже 53, а в 2020-му – 10.

Також наголошується, що очільники МВС обговорили навчання та стажування українських поліцейських в Італії. Арсен Аваков звернув увагу на те, що його підопічні готові поділитися з італійськими колегами досвідом роботи поліції діалогу, боротьби з домашнім насиллям та протидії розповсюдження наркотиків через інтернет. За його словами, Україна делегує в посольство в Італії представника МВС. Лучана Ламорджезе подякувала лікарям системи МВС України, які допомагали італійським колегам у боротьбі з COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про новий конфлікт Володимира Зеленського та Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?