Аваков звернувся з неочікуваним проханням до Кабміну - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Аваков звернувся з неочікуваним проханням до Кабміну - що сталося

Аваков звернувся з неочікуваним проханням до Кабміну - що сталося
Джерело:  online.ua

Після низки резонансних скандалів, які розгорілися навколо Міністрества внутрішніх справ та глави відомства Арсена Авакова, міністр неочікувано для всіх звернувся з офіційним листом до глави Кабінету мінінстрів Дениса Шмигаля. Стало відомо про те, що Арсен Аваков просить надати 2,5 мільярда гривень на доплати поліцейським, нацгвардійцям та прикордонникам під час карантину. Про це інформує експертна організація StateWatch з посиланням на лист Міністрества внутрішніх справ, повідомляє ONLINE.UA.

В офіційному листі МВС йдеться про те, що "кошти у розмірі 2,5 мільярда гривень планується спрямувати на виплату доплати у розмірі до 50% заробітної плати військовослужбовцям Національної гвардії України та Державної прикордонної служби, особам рядового та начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту, поліцейським, які забезпечують життєдіяльність населення". Окрім того, наголошується, що це передбачено окремою постановою Кабінету міністрів.

Варто звернути увагу на те, що Міністрество внутрішніх справ також попросило 171 мільйон гривень на доплати медичним та іншим працівникам, які надають допомогу хворим коронавірусом у медичних закладах МВС. Окрім того, повідомляється, що Державне управління справами звернулося до очільника Кабміну Дениса Шмигаля з проханням виділити медзакладам для топ-чиновників, зокрема і відомій лікарні "Феофанія", додаткові 23,4 млн грн на протидію поширенню коронавірусу COVID-19.

Що цікаво, нещодавно український лідер Володимир Зеленський вперше прокоментував гучні протести українських громадян, які вимагають відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Глава держави нарешті зізнався, чому не хоче відправляти у відставку Авакова, якого він називає найкращим міністром. Зеленський звернув увагу українців на те, що перш ніж ВРУ розглядатиме питання про звільнення Авакова, останній забов'язаний закрити гучні кримінальні справи в країні, включаючи справу про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вранці 5 травня під будівлею парламенту  українці зібралися на мітинг  за відставку глави МВС Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?