Авіакатастрофа боїнга МАУ: Іран безсоромно проігнорував головну вимогу України
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіакатастрофа боїнга МАУ: Іран безсоромно проігнорував головну вимогу України

Авіакатастрофа боїнга МАУ: Іран безсоромно проігнорував головну вимогу України
Джерело:  online.ua

Ситуація навколо розслідування моторошної авіакатастрофи українського боїнга МАУ миттєво загострилася після того, як стало відомо, що влада Ірану, ігноруючи вимоги України, офіційно попросила французьке агентство з розслідування авіаційних подій BEA провести розшифровку "чорних скриньок" збитого літака "Міжнародних авіаліній України". Ці дані вже підтвердив посол Ірану в авіаційному агентстві ООН Фархад Парвареш, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Reuters.

"Іранський AAIB недавно звернувся до BEA з проханням про те, щоб Іран доставив записуючі пристрої в приміщення BEA у Франції, щоб їх можна було розшифрувати в присутності представників інших залучених країн і ICAO, якщо BEA зможе це зробити", - сказав Парвареш.

Що важливо розуміти, BEA раніше повідомляла, що офіційно не отримувала запит і продовжувала вести переговори з Іраном, Канадою і Україною про свою можливу участь. Варто звернути увагу на те, що Іран добре знав про вимоги України, яка зразу ж після катастрофи заявила, що хоче отримати доступ до "чорних скриньок" перш, ніж їх передадуть для експертизи до інших країни. Однак півроку іранська влада безсоромно ігнорувала прохання та вимоги нашої країни, а також робила все можливе, аби інші держави не змогли розпочати повноцінне розслідування. Лише 9 червня Іран офіційно повідомив, що у справі про збиття літака "Міжнародних авіаліній України" було затримано шестеро підозрюваних. Нещодавно також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що офіційний Київведе переговори з Іраном щодо отримання бортових самописців.

Нагадаємо, що український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран - Київ, збили у ніч на 8 січня 2020 року незабаром після зльоту. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули. Варто звернути увагу на те, що серед жертв катастрофи були громадяни 7 держав.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Україна нагадала Ірану свої жорсткі вимоги  щодо розслідування авіакатастрофи МАУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?