Авіакатастрофа літака МАУ: Іран шокував новою заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіакатастрофа літака МАУ: Іран шокував новою заявою

Авіакатастрофа літака МАУ: Іран шокував новою заявою
Джерело:  online.ua

Іранська влада не втомлюється постійно змінювати свої "офіційні" позиції після жахливої авіакатастрофи літака МАУ в Ірані. Так, міністр доріг і міського розвитку Ірану Мохаммад Есламі наголосив, що чорні скриньки зі збитого українського літака є одними з основних об’єктів для вивчення інциденту і повинні залишитися в Ірані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на іранське агентство "Mehr".

"Чорна скринька є невід'ємною частиною інциденту, і оскільки аварія сталася в Ірані, згідно з додатком 13 Міжнародної організації цивільної авіації, Організація цивільної авіації Ірану відповідає за розслідування", - сказав він.

Чиновник також зазначив, що в разі будь-яких проблем з розшифровкою чорних скриньок будуть вжиті необхідні рішення, "щоб попросити інші залучені сторони про допомогу". Мохаммад Есламі додав, що іранська делегація вирушила в Україну, аби "вивчити документи літака".

Варто звернути увагу на те, що Есламі в понеділок, 20 січня, відвідав Україну на чолі з іранською делегацією та провів переговори з президентом України Володимиром Зеленським та очільником МЗС Вадимом Пристайком. Перед візитом іранської делегації до Києва глава МЗС Вадим Пристайко заявляв, що Іран передасть Україні чорні скриньки, але після того, як їх на місці опрацює слідча група.

Український дипломат наголосив, що Київ наполягає на передачі чорних скриньок і це стане "свідченням готовності Ірану до об’єктивного розслідування".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що канадський лідер Джастін Трюдо виступив з жорсткою заявою. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?