Авіакатастрофа МАУ: Іран повідомив довгоочікувану новину
Категорія
Світ
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ: Іран повідомив довгоочікувану новину

Авіакатастрофа МАУ: Іран повідомив довгоочікувану новину
Джерело:  online.ua

Іранська влада виступила з гучною заявою - вона розповіла про те, що у справі про збиття літака Міжнародних авіаліній України було затримано 6 підозрюваних. Представник судової влади Ірану Голамхосейн Есмаїлі наголосив, що поки що у цій справі було затримано 6 злочинців. В останні дні три людини були звільнені під заставу, а троє інших перебувають під вартою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на іранське інформаційне агентство ILNA.

Як далі будуть розвиватися події - в Ірані поки не зізнаються, однак постійний тиск з боку України та міжнародної спільноти змусив владу країни активніше проводити розслідування та звітувати про його результати. Варто зазначити, що нещодавно заступник міністра закордонних справ Ірану з міжнародних і правових питань Мохсен Бахарванд повідомив, що розслідування Ірану щодо збиття літака МАУ "майже закінчено". В його слова важко повірити, оскільки Іран досі утримує "чорні скриньки" збитого літака. Бахарванд заявив, що, за словами іранських слідчих, у "чорних скриньках" літака не міститься важлива інформація. Нещодавно глава МЗС Дмитро Кулеба розповів що Україна веде переговори з Іраном щодо отримання бортових самописців.

Також раніше міністр оборони Ірану почав стверджувати, що в авіакатастрофі українського літака МАУ, на борту якого загинули 176 осіб, винен оператор ракетної системи. Він "без дозволу" випустив дві бойові ракети по пасажирському літаку, тому є єдиним винним в трагедії.

Нагадаємо, український пасажирський літак Boeing 737 збили іранські військовослужбовці 8 січня 2020 року через "випадковість", як стверджують в Ірані. На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 українців-членів екіпажу. Жодна людина не вижила у катастрофі, серед жертв — іранці, канадці, німці, шведи, британці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Україна нагадала Ірану свої жорсткі вимоги  щодо розслідування авіакатастрофи МАУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?