Авіакатастрофа МАУ: Україна отримала важливе доручення
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіакатастрофа МАУ: Україна отримала важливе доручення

Авіакатастрофа МАУ: Україна отримала важливе доручення
Джерело:  Укрінформ

Домовлятися з Іраном щодо компенсацій за ураження ракетою лайнера "МАУ" буде Україна — від імені п'яти постраждалих держав. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами міністра закордонних справ Вадима Пристайка, також компенсації, про які домовиться Київ, виплатять родичам загиблих іранців. Він виступив на церемонії закладення пам'ятного каменя в аеропорті "Бориспіль", де пізніше зведуть меморіал жертвам PS752.

"Сума компенсації — зараз ми домовилися до такого: Україна буде вести переговори від імені всіх п’яти країн. І те, про що домовиться Україна, буде виплачено громадянам всіх країн, включаючи, до речі, Іран. Це була наша принципова позиція і ми досягли цієї позиції", - пояснив дипломат.

Пристайко додав, що виплати очікуються родинам загиблих та за збитий літак. Окрім того, Київ розраховує на компенсації від страхової компанії.

Наразі родини українських жертв вже отримали допомогу від уряду. Міністр наголосив, що це саме допомога, а не компенсація.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше до Ірану звернулися міністри закордонних справ п'яти країн із вимогою надати чорні скриньки для вивчення. Сам Тегеран напередодні виступив із суперечливою заявою. Нібито іранські фахівці не можуть розшифрувати самописці, але ділитися ними не будуть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?