Авіатроща з гелікоптерами МІ-8 на Донбасі. У ЗСУ розкрили подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Авіатроща з гелікоптерами МІ-8 на Донбасі. У ЗСУ розкрили подробиці

Авіатроща з гелікоптерами МІ-8 на Донбасі. У ЗСУ розкрили подробиці
Джерело:  online.ua

З'явилися подробиці авіатрощі з гелікоптерами МІ-8 на Донбасі. Попередньо відомо про 6 загиблих, але інформація уточнюється.

Джерело: РБК-УКраїна

З'явилися подробиці авіатрощі з гелікоптерами МІ-8 

На Донеччині під час бойового завдання розбилися два українські гелікоптери Мі-8. Попередньо відомо про 6 загиблих, але ця інформація потребує уточнення.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

За його словами, трагедія сталася у Краматорському районі, але внаслідок чого – поки не відомо. Втім, є інформація, що в цей час російський винищувач Су-35 злетів, а українські гелікоптери заходили на посадку. Це здійснюється для того, аби убезпечитися від імовірного ураження.

Так, дійсно, сталася авіакатастрофа за участі двох гелікоптерів Мі-8. Вони перебували на бойовому завданні. Під час того, як вони виконували завдання в повітрі був ворожий винищувач Су-35, - розповів Євлаш.

При цьому він наголосив, що невідома кількість загиблих.

Але попередньо вже повідомляв начальник прес-служби 18-ї окремої бригади армійської авіації, що їх було шестеро, – сказав Євлаш.

Він додав, що наразі слідчі встановлюють деталі й обставини того, що саме стало причиною авіакатастрофи.

Зараз працює комісія. Що стало причиною цієї катастрофи буде відомо згодом, - додає Євлаш.

Два українські гелікоптери впали на Донеччині

Гелікоптери Мі-8 впали 29 серпня у Краматорському районі Донецької області. Повідомлялося, що літальні апарати повністю знищені, а на місці виявили тіла шести загиблих військовослужбовців.

Розслідуванням цієї справи нібито займається Державне бюро розслідувань, а до ЄРДР внесено дані за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтею 416 ККУ "Порушення правил польотів або підготовки до них".

25 серпня у Житомирській області зіткнулися два навчально-бойові літаки L-39. Внаслідок чого загинули троє українських пілотів, серед яких і відомий льотчик Андрій Пільщиков з позивним "Джус".

В Повітряних силах кажуть, що розслідування може зайняти до 6 місяців.

Слідство вже розпочало розшифровку чорних скриньок двох навчально-бойових літаків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?