Австралія та Канада вступилися за Україну й ввели санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Австралія та Канада вступилися за Україну й ввели санкції проти РФ

Австралія та Канада вступилися за Україну й ввели санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

30 березня Міністерство закордонних справ Австралії офіційно заявило про введення санкцій щодо однієї фізичної особи і чотирьох компаній з Росії у зв’язку з будівництвом моста через Керченську протоку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Австралія ввела цілеспрямовані фінансові санкції і заборону на поїздки щодо російського фізичної особи і чотирьох російських компаній, пов'язаних з будівництвом і експлуатацією залізничного моста через Керченську протоку, що з'єднує Росію з незаконно включеними територіями Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна)", - йдеться в повідомленні МЗС Австралії.

Окрім того, дипломатичне відомство наголошує, що їхня країна продовжує "підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України". Що важливо розуміти, в санкційні списки Австралії внесені 168 фізичних та 52 юридичні особи з РФ.

30 березня глава МЗС Канади Марк Гарно також офіційно повідомив про нові санкції проти 2 фізичних і 4 юридичних особи Росії у відповідь на незаконну окупацію Росією Автономної Республіки Крим.

"Протягом 7 років поспіль Росія систематично ігнорує заклики міжнародної спільноти припинити порушення суверенітету, територіальної цілісності і міжнародного права України. Народ України заслуговує кращого майбутнього, яке він може побудувати самостійно, без втручання Росії. Ось чому ми вживаємо заходів, і ми готові прийняти подальші заходи з нашими союзниками і партнерами за потреби", - наголосили канадські дипломати.

Як уже згадувалося раніше, Кримський міст РФ збудувала 3 роки тому, він поєднує окупований півострів Крим з материковою Росією. В 2018 році офіційний Лондон додав у санкційний список 6 компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту. Євросоюз у жовтні минулого року також розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту, внісши у "чорний список" двох фізичних осіб і чотири компанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Путін підготував ще один план щодо окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?