Австрія внесла Україну в червоний список - уже відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Австрія внесла Україну в червоний список - уже відома причина

Австрія внесла Україну в червоний список - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Влада Австрії повідомила українцям та міжнародній спільноті вкрай важливу новину - офіційно стало відомо, що 27 липня вона вводить нові обмеження на в'їзд з 32 країн або районів з високим ризиком зараження коронавірусом. Згідно з останніми даними, для громадян третіх країн, які не є вихідцями з Євросюзу, ЄЕЗ або Швейцарії, таких як українці, застосовується заборона на в'їзд. Однак, що важливо розуміти, якщо громадяни цих країн прибули з Шенгенської зони, їм потрібно надати негативний результат ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не пізніше ніж за 72 години до в'їзду. Також Австрія звертає особливу увагу на те, що після в'їзду в країну ці особи також повинні пройти 10-денний карантин. Для цього вимагається надати підтвердження розміщення -усі витрати люди повинні оплачувати самостійно. Про це інфомує ONLINE.UA з посиланням на OE24.

Варто звернути увагу на те, що в "червоний список" уряду Австрії наразі потрапили: Албанія, Бангладеш, Білорусь, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Болгарія, Єгипет, Індія, Індонезія, Іран, Косово, Мексика, Молдова, Нігерія, Пакистан, Перу, Португалія, Румунія, Росія, Північна Македонія, Сенегал, Сербія, США, Туреччина, Україна, Філіппіни, китайська провінція Хубей, Чилі, Чорногорія, Швеція, Еквадор, ПАР.

Не можна також не звернути увагу на те,що винятки з заборони на в'їзд для громадян третіх країн поширюються на медиків, сезонних працівників або дипломатів. Але якщо вони приїжджають не з безпечних країн, то все одно повинні здати ПЛР-тест.

"Австрійці, громадяни ЄС і ЄЕЗ, а також громадяни Швейцарії, які прибувають із зони ризику, в якій відсутня стабільна ситуація з Covid-19, наприклад Румунія, Сербія, Боснія, Чорногорія, Швеція, Росія або США, повинні мати медичне свідоцтво (негативний тест ПЛР) або провести тест ПЛР протягом 48 годин після в'їзду", - йдеться в повідомленні видання.

Як уже зазначалося раніше, Австрія знову посилила низку коронавірусних обмежень, в тому числі ввела обов'язкове носіння масок в супермаркетах, поштових відділеннях та відділеннях банків. Також наголошувалося, що в‘їзд в ЄС загаломзалишається закритим для усіх українців, окрім окремих категорій громалян. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих коронавірусом в Україні побило новий антирекорд. — у суботу, 25 липня, зафіксували 1106 нових випадків зараження. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?