Автокефалія Української церкви: Варфоломій звернувся до українців з важливою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Автокефалія Української церкви: Варфоломій звернувся до українців з важливою заявою

Автокефалія Української церкви: Варфоломій звернувся до українців з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Вселенський Престол надасть автокефалію української церкви, щоб допомогти українцям вирішити давні церковні проблеми. Про це йдеться в зверненні Вселенського патріарха Варфоломія до українського народу напередодні 85 річниці Голодомору, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на сайт Української православної церкви в США.

"Константинопольська Церква-Мати спілкується з усіма вами з тягарем на серці, в молитві згадуючи Голодомор українського народу, трагічну і нелюдську подію 1932-1933 років, коли безліч людей загинули від навмисного і жорстокого голоду. Неприпустима байдужість Вселенського Престолу, коли український народ страждає і шукає рішення церковних проблем, що "мучать його протягом століть", - йдеться в зверненні Варфоломія до українців.

Патріарх Варфоломій підкреслив, що Вселенський Престол вирішив надати автокефалію "багатостраждальній Православній церкви в Україні, щоб вона приєдналася до повноти Православ'я в єдності і внутрішньому світі". Він додав, що Константинополь втручається в церковні проблеми України так як вважає за свій обов'язок захищати канонічний порядок і ідентичність Православ'я, і робить це не для себе, і не для демонстрації світової сили або влади.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що у Порошенка заявили про зрив російського церковного сценарію після бесіди президента України з ієрархами УПЦ МП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?