Автор скандального фільму ВВС про Boeing і Україну розповів, в яку версію вірить
Категорія
Україна
Дата публікації

Автор скандального фільму ВВС про Boeing і Україну розповів, в яку версію вірить

Автор скандального фільму ВВС про Boeing і Україну розповів, в яку версію вірить
Джерело:  BBC

Режисер і продюсер  Майк Рудін, якому належить авторство по скандальному фільму про літак MH17, розповів, в яку з причин падіння літака він вірить.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Рудіна  BBC Росія.


"У програмі ми розглядаємо багато різних теорій про те, що ж сталося. І одна з теорій, яка як раз виходить з Росії, полягає в тому, що бомба, або навіть дві, були закладені на борту літака, що виконував рейс MH17. Але це дуже малоймовірно. З уламків лайнера видно, що вплив був ззовні. тобто все говорить про те, що це був вибух ракети зовні, а не пристрій на борту", - розповів режисер.


Майк Рудін розповів, що в рамках підготовки до зйомок фільму, знімальна група відвідала кожну з країн, яких зачепила ця трагедія: Україну, Росію, Нідерланди та США.


Також він додав, що багато часу було витрачено на інтерв'ю з очевидцями, які проживають в околицях Донецька.


"Деякі інтерв'ю ми записували на умовах анонімності, але співрозмовників у нас було багато, і вони висловлювали різні точки зору. Але якщо підсумувати все те, що вони нам розповіли, то їх показання підтверджують офіційну версію, яка говорить, що "Боїнг" був збитий "буком" російського виробництва, пущений з території, контрольованої сепаратистами", - розповів Майк Рудін.


За словами режисера, літак також міг бути збитий українським Су-25, але дана версія події є малоймовірною, оскільки цей літак разом з озброєнням просто не зміг би піднятися на необхідну висоту.


Майк Рудін висловив здивування тим, що Росія не поспішає вступати в розмову зі світовим співтовариством після оприлюднення подібних звинувачень, і тим, наскільки відкрита українська сторона до спілкування.


Як повідомляв ONLINE.UA,  росЗМІ представили анонс документального фільму BBC, який нібито "доводить" провину "українського військового літака" у знищенні рейсу МН17 в небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?