Автори українського підручника крупно осоромилися з відомим білорусом: з'явилося фото
Категорія
Культура
Дата публікації

Автори українського підручника крупно осоромилися з відомим білорусом: з'явилося фото

Автори українського підручника крупно осоромилися з відомим білорусом: з'явилося фото

Українські укладачі підручника із зарубіжної літератури для 7 класу, Євгенія Волощук та Олена Слободянюк, припустилися помилки і замість портрета білоруського письменника Василя Бикова опублікували фото російського чиновника.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook білоруського журналіста Олександра Цінкевича, який працює в Україні.
"Погортав підручник дочки із зарубіжної літератури за 7 клас. Захотілося подивитися, що зараз наші діти вивчають по літературі. Серед зоряного авторського складу виявився і білорус Василь Биков. Відкрив, подивився, що там по Бикову проходять. Придивився, а Биков-то не справжній", - зазначив він.
За словами журналіста, замість портрета Бикова в підручнику виявилася фотографія покійного російського чиновника Олексія Местергазі.

Читайте також: У Львові виявили підручник, в якому серйозно образили українців: опубліковані фото
Крім того, в тексті помилилися і в назві рідної країни Бикова: "... людина щедрого таланту і кришталевої совісті, якого називають совістю Білорусії".



І начебто живемо у вік Інтернету, Гугл завжди на допомогу. Простіше простого знайти зображення потрібної людини, тим більше що у цієї людини є "Ім'я". А так виходить, що редактори підручника "Зарубіжна Література" 2015 р. Євгенія Волощук та Олена Слободянюк підписали підручник, не дивлячись, чи поняття не мають, як виглядає Биков? P.S. Загуглив і виявилося, що під ім'ям Василя Бикова в підручнику зображений Олексій Володимирович Местергазі", - додав журналіст.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Міносвіти винесли рішення після скандалу, пов'язаного з підручником для третього класу, в якому опинилися символи "русского міра".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?