Автори замовних журналістських програм є співучасниками злочину росії проти України — доктор психології Василь Мосійчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Автори замовних журналістських програм є співучасниками злочину росії проти України — доктор психології Василь Мосійчук

Автори замовних журналістських програм є співучасниками злочину росії проти України — доктор психології Василь Мосійчук
Джерело:  online.ua

Фейкову бульбашку росії та яким чином росіяни намагаються поєднати змішану ідеологію у своєму "русском мире" обговорювали у новому випуску циклу психологічних етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук запропонував колегам обговорити, для чого створюються фейки, хто їх підтримує, чому в російській фейковій бульбашці живе велика кількість населення, які підтримують путіна і фейкову росію.

Хто сприяє та підтримує розкол в наших рядах? Ми свідомі, що по росії і її фейковості був нанесений фізичний удар і фейкова армія посипалася.

За словами Мосійчука фейки робляться для того, що б створити конфлікт.

І ви бачите, як фейкова росія, маніпулюючи свідомістю і своєї держави і наших людей, використовує ЗМІ, які підтримують фейки і показують на звільнених територіях дві-три бабусі, які кажуть, що їм при росіянах жилося добре. Такі програми напевно замовляє росія. Такі журналісти повинні показувати не 10 людей зі звільнених територій, які сказали, що їм було добре при росіянах. Показувати цих людей і не бачити всього іншого, що зробила росія, це великий гріх, - переконаний він.

На думку Мосійчука, журналісти, які знімають такі передачі, роблять замовлення, свідомо чи несвідомо, підтримують фейковість росії і стають вбивцями українців і співучасниками злочину.

Віталій Луньов зазначив, що люди іноді захоплюються якоюсь ідеєю, як колись було з фашизмом.

Колись в Європі підтримувало фашизм багато країн, Гітлеру тиснули руку і папа Римський йому медалі присвоював, бо думали що все закінчиться перемогою фашизму і не думали, що буде Нюрнбергський процес. Зараз чому ми можемо казати про фейковість багатьох позицій ідеології росії? Бо вона спирається на концепт "русского мира", а він передбачає мікс трьох росій – імперської, радянської і нинішньої, формально демократичної. В цих трьох росіях є різні культорологічні міфи. Уявіть собі людину, яка вірить в три різних позиції – позицію самодержавства, коли вони святкують 300-річчя дому Романових, День революції, православні свята, потім говорять про демократію, прославляючи СРСР та імперську росію з кріпосним правом.

За словами Луньов з такої змішаної ідеології апріорі не може народитися нічого, що б могло захищати реальність, людину і щоб там був здоровий глузд.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?