Азарову оголосили підозру за Харківські угоди Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Азарову оголосили підозру за Харківські угоди Януковича

Азарову оголосили підозру за Харківські угоди Януковича
Джерело:  online.ua

Правоохоронні органи України відновили слідчі заходи щодо так званих Харківських угод уряду президента-втікача Віктора Януковича, які допустили російську військову присутність у Криму до 2047 року. У середу, 24 березня, Офіс генерального прокурора оголосив підозру у відповідному розслідуванні колишньому очільнику українського уряду Миколі Азарову, що так само переховується на території РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОГПУ.

“Ексголова Уряду підозрюється в тому, що, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім Президентом України, розуміючи, що Угода між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України суперечить Конституції та Закону України “Про міжнародні договори України”, вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України”, - констатували у генпрокуратурі.

У квітні 2010 року Азаров на переговорах в Росії погодився на нав’язані Кремлем умови, які дозволили перебування у Криму Чорноморського флоту на додаткові 25 років після завершення тодішнього дозволу у 2017-му.

“Такі дії колишнього Прем’єр-міністра надали змогу експрезидентові України 21 квітня 2010 року в місті Харкові підписати від імені України Угоду між Україною та Російською Федерацією про продовження строку перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, 23 квітня 2010 року внести законопроєкт про ратифікацію вказаної Угоди як невідкладний до Верховної Ради України, а законодавчому органу, в свою чергу, 27 квітня 2010 року надати згоду на його обов'язковість”, - резюмували в ОГПУ.

Пізніше ці угоди вплинули на окупацію Криму, оскільки потужний військовий контингент Кремля перебував у Севастополі.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 березня стало відомо, що Служба безпеки України провела обшуки у структурах, які були залучені до підготовки та ратифікації "Харківських угод". Згідно з останніми даними, слідчі прийшли з обшуками в адміністративні будівлі органів влади, які були залучені до підготовки та ратифікації так званих "Харківських угод" з метою встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?