Азербайджан назвав умову припинення вогню в Карабасі, в США і ООН закликали до мирних переговорів
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан назвав умову припинення вогню в Карабасі, в США і ООН закликали до мирних переговорів

Азербайджан назвав умову припинення вогню в Карабасі, в США і ООН закликали до мирних переговорів
Джерело:  РІА Новини

Обстріли  в районі Нагірного Карабаху, де в ніч на 2 квітня відбулося загострення конфлікту між Вірменією та Азербайджаном, можуть припинитися, якщо ситуацію вдасться вирішити зі збереженням територіальної цілісності Азербайджану.


Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


"На жаль, Вірменія постійно висуває умови для звільнення окупованих територій. Ми будемо продовжувати зусилля з мирного врегулювання конфлікту. Але конфлікт повинен знайти рішення на основі територіальної цілісності Азербайджану", - сказав президент.


Також Ільхам Алієв нагадав, що в зв'язку з конфліктом на території Нагірного Карабаху, Рада безпеки ООН прийняла чотири резолюції.


"Але ці резолюції залишаються на папері. Повторюю, ці резолюції вимагають негайного і беззастережного виведення збройних сил Вірменії з нашої території. Проте, окупація наших земель триває вже понад 20 років", - додав він.


Крім іншого, відомо, що за мирне врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі виступили Державний секретар США Джон Керрі і Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.


"Ми закликаємо сторони проявляти стриманість, уникати подальшої ескалації і строго дотримуватися угоди про припинення вогню", - заявив Джон Керрі.


"Генеральний секретар закликає всіх учасників конфлікту негайно припинити бойові дії, повернутися до режиму тиші і вжити заходів з врегулювання ситуації", - оприлюднили на сайті ООН заяву Пан Гі Муна.


Обидва діячі запевнили сторони в необхідності проведення переговорів під егідою співголів Мінської групи ОБСЄ, і в своїй готовністі надати всіляку підтримку в ході переговорів.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  встановлений факт збільшення військової потужності Вірменії в Нагірному Карабасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?